Політика

Наталія Чиж про ярмарок «Віз щастя» у Житомирі: Свій до свого по своє

13 August 2015, 13:32

Організатори першого житомирського ярмарку «Віз Щастя» підбили підсумки заходу, а також розповіли про плани на майбутнє. На думку організаторів, ярмарок пройшов вдало, більшу частину фермерської продукції розкупили у перші дві години.

Лідер «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж каже: ідея провести такий захід виникла з потреби, адже у Житомирі немає соціальних ринків, і представникам фермерських господарств ніде реалізовувати власну продукцію.

«Я нічого не маю проти супермаркетів, але я завжди раджу своїм знайомим і друзям куштувати продукцію з ринку. По-перше, це екологічна продукція, по-друге, це ціна, а по-третє, ми маємо підтримати нашого сільгоспвиробника. Без села місто жити не буде, без села місто просто не проживе», - каже Наталія Чиж.

Відповідальна за фермерський напрямок Наталія Павлюк розповідає: на ярмарку не вистачило місця для усіх фермерів, які бажали взяти участь, і на майбутні заходи вже вишикувалася черга бажаючих долучитися.

«Всі бажають приймати участь, і навіть вже ті, хто не приймав участь по якимось своїм причинам, сьогодні телефонують і говорять, що готові приймати участь у таких заходах»,- розповідає член ГО «Самопоміч» у Житомирі Наталія Павлюк.

Куратор культурного напрямку Віра Гринишина наголосила: у центрі міста вдалося зробити атмосферу справжнього українського ярмарку.

«Були колективи з різних районів Житомирщини, які теж співали українських пісень, наших колишніх древніх пісень, які зараз вже може хтось і не пам’ятати з молоді. Вони ходили між людьми, і саме вони несли атмосферу тих ярмарків, які відбувалися колись в Україні», - каже член ГО «Самопоміч» у Житомирі Віра Гринишина.

Ярмарок - це сімейне свято, тому особливу увагу приділили дозвіллю дітей, і кожному з бажаючих навіть дали можливість показати себе на сцені. Куратор дитячого майданчику Наталія Чісліна додає: переважно виступали діти, які за короткий час у волонтерському центрі «Віз знань» навчилися основам театрального мистецтва.   

«Це дітки, які також виходять на вулиці гратися з нашими аніматорами, вони показали теж свої таланти, те, що вони вміють: віршики, пісеньки, і хлопчик з шаблею виступав у ролі козака»,- розповідає член ГО «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чісліна.

Найближчим часом  «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі планує провести такі заходи у різних районах міста, тож запрошують фермерів долучатися до майбутніх ярмарків, а житомирян прийти та підтримати вітчизняного виробника.

«Ми пропагуємо мир, ми пропагуємо соціально направлені проекти, ми просимо всіх долучатися до цих проектів і допомагати один одному. Знаєте, є таке прислів’я: “Свій до свого по своє”. От як ми об’єднаємося у цьому місті, ми будемо тоді сильними і переможемо будь-якого ворога»,- наголошує Наталія Чиж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі