Місто

Мешканці будинків на вулиці Шевченка у Житомирі виступили проти будівництва магазину

21 August 2015, 13:35

 Ввечері 20 серпня мешканці будинків №35 та №37 по вулиці Шевченка зібралися, щоб зупинити будівництво магазину у їхньому подвір’ї.

За словами очевидців, робітники приїхали у двір, висипали щебінь, зробили заміри землі і близько 17.00 почали рубати дерево. Людей, які знаходилися на подвір’ї, це обурило і вони зупинили працівників. Старший будинку № 37 Ігор Виноградов каже: біля їх будинків і так забагато МАФів, і скоро їх подвір’я наглухо заставлять магазинами, тому мешканці будинків не дозволили будувати.

«Відбулося от що: бабуся сиділа відпочивала, будівельники хотіли при ній зрубати дерево, і вона заборонила їм це робити, зібралися мешканці і попросили будівників, щоб вони посиділи. Приїхав власник, показав пакет документів. Сказав, що тут все одно буде стояти кіоск. Але вибачте, ми тут живемо, ми не хочемо тут кіосків. Спитайте в нас. Чому ви питаєте у виконкому, чому у всіх ви питаєте, а у мешканців - ні? Ми ж тут мешкаємо, наші діти тут живуть. Спочатку один кіоск не цеглинках поставили, потім потроху другий, третій, а тут вже почали капітальне будівництво. Бачать, що люди мовчать, нічого не говорять, почали капітальне будівництво. Ну не хочемо ми цього бачити. Ми хочемо бачити галявини, дерева, радісних дітей», - обурюється Ігор Виноградов.

«Вони почали рубати о п’ятій годині. Вивантажили самоскидом цей щебінь і працівники сиділи. До робочих у нас немає претензій, що їм говорити, їх власник змусив працювати», - додає мешканка будинку Катерина Федорова.

Власник майбутньої споруди каже: законно отримав усі необхідні дозволи на будівництво і має право починати будівництво, але на вимогу громади приїхав, щоб особисто поспілкуватися з людьми. Ігор Антонов пояснює: мешканцям будинку нарікати потрібно не забудовника, а на інстанції, які дали всі необхідні дозволи:

«Коли люди задають питання що тут буде і попросили приїхати я приїхав за першою вимогою громади, я не ховався, не уникав розмови і абсолютно не маю претензій до людей, які у мою адресою висловлюють негативні слова. Вони мають право голосу, але до мене питання, як до підприємця, що, як і де - я показав. Щодо усіх дозволів - у них є повне право питати відповідні органи. Я ще раз кажу: я не ховаюся, я приїхав поспілкуватися з людьми, з громадою. Цю ділянку будуть приводити до ладу. Та ж тротуарна плитка, вирівняємо, озеленимо. Я можу сказати, що жодної копійки нікому з чиновників я не заплатив, поки оформляв документи. В першу чергу, перш ніж це робити треба були взяті погодження з усіма структурами», - каже Ігор Антонов.

Мешканці будинку кажуть: будувати магазин проти їхньої згоди не дозволять, і разом відстоюватимуть свої права.

«Ми підемо до міськвиконкому і будемо захищати свої права на законних підставах. Ми просто хочемо, що питали в нас, ми тут живемо. Чому ви ходите до кабінетів і питаєте в них? В них приватні будинки, а ми живемо у цих коробках. Спитайте в нас», - каже Ігор Виноградов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі