Місто

Житомиряни святковою ходою та флешмобом відзначили 24-річчя незалежності України

24 August 2015, 13:34

 Близько тисячі житомирян взяли участь у святкуванні Дня Незалежності в Житомирі 24 серпня.

О 10:00 керівники міста і області поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку. Після цього житомиряни святково ходою рушили до майдану Корольова. Очолювали колону вихованці хореографічного ансамблю «Сонечко», які несли великий прапор України.

По дорозі хода зупинялася, щоб покласти квіти до погруддя Івана Франка, меморіальних дощок Тарасу Чорноволу і Михайлу Грушевському.

На майдані Корольова учасники акції вшанували пам’ять героїв Небесної сотні та усіх військовослужбовців, які загинули в ході проведення АТО на сході нашої держави.

Після урочистої частини житомиряни живим ланцюгом утворили контур України перед будівлею обласної державної адміністрації.

«Я хочу подякувати нашим героям, пам'ять яких ми вчора вшанували на кладовищі. Я знаю, що все це не дарма: ми єдині, ми найкращі, ми дуже сильні. І ми поборемо, і будемо по справжньому незалежною і квітучою країною. Кожна незалежність починається з кожної людини. І щоб кожна людина вставала зранку і думала: «Що я зробила для України?». І тоді, я думаю, це добро нам буде вертатись, Україна нам його віддасть. І Україна буде найкращою країною», - каже житомирянка Вікторія Прус.

Головним бажанням як дітей, так і дорослих, які прийшли на майдан Корольова в 24-ту річницю Незалежності України, є якнайшвидше закінчення війни.

«Я мрію жити, щоб в нас був мир, і щоб не була війна. Щоб вона швидше закінчилась і щоб усі повернулись живими і здоровими», - каже маленький житомирянин Захар Сагровський.

«Віра в те, що закінчиться нарешті війна і що народ наш житиме мирно і спокійно. Дуже хочеться, щоб наші діти і внуки бачили нашу Україну з блакитним, мирним небом і з достатком, і з любов'ю до всіх і всього», - каже житомирянка Галина Кулініч.

Фоторепортаж зі святкування на майдані Корольова дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі