Економіка

У Житомирській області дефіциту картоплі немає, але ціна може зрости, - Бабич

28 September 2015, 12:42

У Житомирській області немає дефіциту картоплі.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації з посиланням на т. в. о. начальника управління агропромислового розвитку ОДА Леоніда Бабича.

«На сьогодні питання щодо забезпечення області картоплею не піднімається, дефіциту картоплі, за оперативними показниками, немає», - сказав Бабич.

За інформацією прес-служби, станом на 26 вересня 2015 року на Житомирщині картоплі викопано на площі 56,4 тис. га, що складає 97% із запланованих 57,7 тис. га. Накопано 1 132 тис. тонн картоплі при урожайності 202 ц/га.

У минулому році площі насаджень картоплі були дещо більшими, проте урожайність нижчою – 194 ц/га, - відзначають в облдержадміністрації.

Леонід Бабич пояснює, що до кінця збору урожаю чітких прогнозів зробити не можна, але припускає, що можливе підвищення ціни на картоплю, пов’язане зі зменшенням кількості продовольчої картоплі порівняно з насіннєвою та дрібною. Крім того, 90,7 % картоплі вирощується у приватних господарствах, тому ціни диктують посередники, які скуповують продукт і продають.

Як повідомляв Житомир.info, експерти прогнозували скорочення на 20-30% врожаю картоплі у Житомирській області через засуху.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі