Політика

Навпроти Житомирської міської ради представники газети «Патріот» сперечалися з «Самопоміччю»

28 September 2015, 18:10

У понеділок 28 вересня під час мовчазного пікету «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі, на якому звинувачували в.о мера Любов Цимбалюк у причетності до розповсюдження «чорного піару», до активістів підійшли працівники газети, у котрій публікувалися матеріали, які у «Самопомочі» назвали наклепом.

«Вони друкують «чорнушні» матеріали, вони друкують «чорнушні» газети, розповсюджують їх по місту, в якій пишуть відверту неправду. Гожий конкретно представляється її представником, він дітям вручав подарунки від Цимбалюк, ми знаємо, що він працює в неї в штабі. І Гожій, і Локтіонов. До речі, Локтіонов майже рік тому приходив до мене і за 20 тисяч доларів пропонував свою послугу. Він великий технолог у нас, виявляється, коли були вибори до Верховної Ради. Сьогодні він працює в команді в.о. мера і поливає брудом «Самопоміч», – каже Наталія Чиж.

Представники газети «плюс Патріот плюс» Андрій Гожий та Андрій Локтіонов почали фотографуватися на тлі плакатів «Самопомочі», і спілкуватися з активістами. Виникла суперечка, і Андрій Гожий та Андрій Локтіонов розповіли журналістам про конфлікт, який трапився в п’ятницю 25 вересня, коли за їх словами, активісти «Самопомочі» перешкоджали розповсюдженню газети.

«Людина вагою в 100 кілограмів налетіла на наших волонтерів, котрі роздавали газету «Патріот». Людина, яка вирішила, що ось тут написана неправда, налетів на наших волонтерів, які роздавали цю газету. Викликали міліцію», – розповідає Андрій Локтіонов.

«Нами була викликана міліція. Неправда, не налетіли, кажіть правду. Ви кажете, що ви журналіст, то ви маєте говорити відверту правду. Прийшли до дівчат і попросили: «Дівчата, до тих пір, поки не приїде наряд міліції, будь ласка, не роздавайте газету». Дівчата, натомість, викликали своїх керівників, які писали бруд, ось вони двоє. Ви за це маєте відповісти, що мене «покриває міліція і прокуратура»,–  каже Наталія Чиж.

Андрій Гожий та Андрій Локтіонов також розповіли про матеріал, який був опублікований у газеті «плюс Патріот плюс» 25 вересня про те, що Наталію Чиж покриває міліція та прокуратура.

«Було розпочато кримінальне керівництво щодо дій Наталі Чиж. Номер кримінальної справи вказано безпосередньо в газеті, це можна легко перевірити. Крім того, це кримінальне провадження було розпочато міліцією тільки після того, як на це вказівку дав суд. Тобто, міліція і прокуратура відмовилася розпочинати кримінальне провадження, незважаючи на статтю 214, яка вказує, що кримінальне провадження має бути розпочато впродовж 24 годин. Таким чином, ми оціночно вважаємо, що міліція та прокуратура навмисне не виконує норми закону і покриває Наталію Чиж. Ми в публікації хотіли розібратися чому. Ми пишемо, може міліція не знає закони, може міліція отримала хабар, ми не знаємо, чому вона так робить, але є факт: міліція порушила справу тільки після рішення суду, хоча мала б зробити це впродовж 24 годин. Прокуратура на це ніяк не відреагувала, хоча мала б», – каже Андрій Гожий.

Керівник штабу  «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі Станіслав Балакішієв обвинуватив Андрія Гожого та Андрія Локтіонова використанні «брудних» технологій у передвиборчій кампанії та запевнив, що не залишить їх дії поза увагою.

«Як керівник штабу я хочу офіційно заявити, що Громадська організація та Політична партія «Самопоміч» веде роботу чесну, прозору, і нічого не приховує. І від себе хочу особисто заявити, що будучи керівником міської партійної організації, я нікому не дозволю паплюжити політичну партію «Самопоміч». А тим більше так званим журналістам, які продаються за гроші. Які бігають по всім політичним партіям і громадськими організаціям, кажуть «Даватйе ми вам будемо за гроші вас «піарити», а сьогодні знайшли гроші у цьому приміщенні через дорогу, розумієте», - обурився Станіслав Балакішієв.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі