Влада

Начальник житомирської податкової міліції: Посадити когось в тюрму – це нікому не потрібно

30 September 2015, 12:52

На етапі кримінального провадження органи податкової служби намагаються знайти компроміс з платниками, які ухиляються від сплати податку, і це вигідно обом сторонам.

Про це журналістам 30 вересня розповів начальник податкової міліції Житомирської області, полковник податкової міліції Іван Гілета.

Він повідомив, що за 9 місяців 2015 року слідчі податкової міліції розпочали досудове розслідування у 80 кримінальних провадженнях. 18 проваджень направлено до суду, два закрито у зв’язку із застосуванням податкового компромісу.

«Податковий компроміс – коли податкова і платник знаходять спільну мову, компроміс. Коли підприємство погоджується заплатити суму коштів в бюджет, і кримінальне провадження закривається. Одне проваджень було закрите по мережі аптек у Житомирській області після сплати в бюджет 100 тисяч гривень, друге - по щебзаводу, там була сума 940 тис. грн. Це все робиться керівництвом країни і Головного управління в області для мирного вирішення питання. Тобто, навіщо нам кримінальні провадження? Якою має бути їх мета? Посадити когось в тюрму – це нікому не потрібно. Ухилився – довели – ти погодився – заплатив, іди працюй. Не хочеш працювати чесно – ми далі будемо виявляти. Основне завдання податкової міліції в даний час – це поповнення бюджету і відшкодування завданих державі збитків, незважаючи на недосконале законодавство», - сказав він.

Іван Гілета три місяці працює першим заступником начальника Головного управління ДФС у Житомирській області та очолює податкову міліцію, але з місцевими журналістами зустрівся вперше.

Керівник прес-служби ГУ ДФС в Житомирській області Олександр Воробей розповів, що раніше Гілета працював на Львівщині, має три вищих освіти, а в органах податкової міліції працює 18 років.  

Як повідомляв Житомир.info, Івана Гілету представили колективу у червні 2015 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі