Влада

До Житомира надійшла додаткова субвенція на допомогу сім’ям з дітьми

30 September 2015, 16:09

У Житомирі 30 вересня із 20-ти хвилинним запізненням розпочалося позачергове засідання виконавчого комітету. У залі зареєструвалося 24 члени виконкому.

Засідання відкрив заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський.

На порядку денному стояло одне питання «Про спрямування коштів». Директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Сергій Гаращук повідомив на тому, що надійшла інформація про додаткове виділення коштів місцевим бюджетам.

«Необхідність нашого термінового зібрання була викликана тим, що вчора ввечері прийшла інформація про додаткове виділення коштів, і власне кошти надійшли. Тобто, Верховною Радою 17 вересня були проголосовані зміни до державного бюджету і ряд трансфертів надано місцевим бюджетам, у тому числі й місту Житомиру. Зокрема, це освітня й медична субвенція, і частинка, яка спрямовується на підвищення заробітної плати, для соціально-економічного розвитку субвенції, і субвенції на виплату допомог сім’ям з дітьми. І ось саме ця остання субвенція, вона потребує негайного затвердження у складі видатків бюджету, тому що вже є нарахування сім’ям з дітьми, є очікувана заборгованість понад 1 млн грн, і дякуючи тому, що депутати бюджетної комісії підтримали нашу пропозицію, виконком затвердив зміни до бюджету, ми маємо змогу перерахувати районам, а відтак сім’ям ці виплати, і вони їх отримають в строк», – розповів директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради.

В цілому під час засідання виконавчого комітету затвердили понад 16 млн грн.

«16 756 100 гривень були виділені до кінця року. Помісячно буде десь по 4 млн, починаючи з вересня місяця. Це дозволить, в принципі без боргів, ми орієнтуємося без боргів, вийти по виплатам сім’ям з дітьми», – повідомив Сергій Гаращук.

Члени Житомирського виконавчого комітету одноголосно підтримали відповідне питання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі