Місто

У Житомирі список депутатів, які не прийшли на сесію, мами АТОшників збираються розвісити по місту

12 October 2015, 16:28

Позачергова 52 сесія Житомирської міської ради не відбулася через відсутність кворуму. На розгляд депутатів були винесені питання, які стосуються учасників АТО: зокрема, про звільнення їх від плати за комунальні послуги та виділення земельних ділянок.

Втім, питання залишилися без розгляду: на сесію прийшло менше половини народних обранців. На думку секретаря Житомирської міської ради, це пов’язано з майбутніми виборами.

«Якщо, все ж таки, не буде так заполітизована ситуація в місті Житомирі і представники, навіть Блоку Петра Порошенка, згодяться з’явитися на наступну сесію, тому я думаю, що спробуємо скликати ще раз сесію», – сказала Любов Цимбалюк.

Проконтролювати роботу депутатів прийшли учасники АТО та родичі військовослужбовців. Сергій Артьомов каже: відкладати розгляд питань про пільги та житло для військовослужбовців відкладати не можна.

«Якщо їх ніхто не вирішував за півтора року і за останніх півроку, що ми зараз намагаємося зробити, також слабко вирішуються. Питань постійно більшає», - каже Сергій Артьомов.

Після невдалої сесії Любов Цимбалюк терміново зібрала прес-конференцію, на якій вкотре наголосила, що депутати не прийшли на сесію через особисті політичні амбіції. Андрій Сарно зауважив, його та інших депутатів про скликання сесії попередили запізно.

«Єдине велике прохання: в понеділок о десятій в багатьох людей, хто підприємець, хто держслужбовець, наради. Сесія - дуже важливе питання, але хотілося б, хоча б, можливо, перенести на 11 годину, або на вівторок. В п’ятницю ввечері мені сказали вже після 18 години, але я прийшов. Я за себе говорю», - каже  депутат Житомирської міської ради Андрій Сарно.

Наприкінці прес-конференції Любов Цимбалюк повідомила, що найближчим часом знову скликатиме сесію. Родичі військовослужбовців обурені таким ставленням народних обранців. Кажуть: чекатимуть наступної сесії, а список депутатів, які не прийшли на це засідання, оприлюднять для усіх житомирян.

«А ми зараз роздрукуємо список і хочемо по місту розвісити, щоб люди бачили, як до нас ставляться депутати місцевого скликання. Якщо збиратимуть позачергову сесію і депутати не прийдуть, тоді обирати нікого. З того, що ми маємо, обирати нікого. Вони показали своє ставлення до нас. Значить, такі будуть вибори», - розповідає мама військовослужбовця Тетяна Корнійчук.

Депутати від Блоку Петра Порошенка 13 жовтня планують зібрати прес-конференцію, щоб пояснити причини своєї відсутності на позачерговій сесії міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі