Політика

Сергій Машковський та Народна партія перешкодили придбанню шкільного автобуса для дітей Червоноармійського району

15 October 2015, 15:24

15 жовтня на сесії Житомирської обласної ради представники Народної партії та Сергій Машковський завадили виділенню коштів на шкільний автобус для дітей Червоноармійського району.

Минулого тижня це питання підтримали члени постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності Житомирської обласної ради, погодивши виділення 500 тис. грн згідно з листом Міністерства освіти і науки України від 7.09.2015 щодо виділення додаткового фінансування на придбання шкільних автобусів за принципом 50х50.

Категорично проти виділення коштів на автобус для дітей Червоноармійського району виступив голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський.

Не допомогли ні раціональні доводи голови бюджетної комісії Дмитра Кропачова, ні прохання голови Червоноармійської районної ради Віктора Галущинського.

«По звіту обласного управління освіти більшість районів Житомирської області «закриті» автобусами за рахунок державного фонду регіонального розвитку в повному обсязі або на 50%. Скажімо, Баранівський район потребує 2 автобуси, йому виділили 2 автобуси, Ємільчинський потребує 3 автобуси, виділено 2, Андрушівський потребує 1, виділено 1… Найкритичніша ситуація в Червоноармійському та Новоград-Волинському районах. Червоноармійський потребує 6 автобусів – йому виділено лише 1, тобто це лише 17% з реальних потреб. Чому одні райони задовольнили в повному обсязі, а деякі лише на 17%?», – зазначив у своєму виступі під час розгляду питання депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов.

При цьому він наголосив, що новий шкільний автобус (2012 року випуску) забрали з Червоноармійщини в АТО. Крім того на сьогодні у районі закрили 7 шкіл, і дітям немає на чому їздити до навчальних закладів. У кінці вересня 2015 року керівництво району звернулося до обласної ради, щоб виділити необхідні 500 тис. грн хоча б на один автобус.

«У Червоноармійському районі сьогодні закрили 7 маленьких шкіл. І ви, Сергій Олександрович, пообіцяли, що посприяєте у виділенні коштів на автобуси, ваша позиція мені незрозуміла. Якби район міг виділити кошти в повному обсязі, ми б виділили і не просили вас», – зазначив голова Червоноармійської районної ради Віктор Галущинський, звертаючись до Машковського.

Сергій Машковський зазначив, що він над цією проблемою «працює». Щоправда коли Червоноармійський район отримає ще хоча б 1 автобус, щоб закрити не 17%, а хоча б 34% своїх потреб, він так і не відповів.

На сесії за виділення коштів на автобус не проголосували Народна партія Володимира Литвина (фактично 83% присутніх депутатів – дивна ситуація, враховуючи, що Червоноармійщина – округ Литвина) і , зокрема, Комуністична партія (її члени зараз балотуються від партії «Нова держава») (результати голосування на фото).

«Керівництво області підійшло політично і не по-державному. Цей розподіл несправедливий (розподіл автобусів по районах – в таблиці на фото). Це не спекулювання в інтересах конкретного депутата. На цих автобусах будуть їздити діти… Виборці мають робити висновки. Я зроблю усе від мене залежне, щоб кошти ще на кілька автобусів для Червоноармійського району були виділені. Не підтримала ця каденція депутатів, підтримає наступна», – наголосив Дмитро Кропачов.

 

Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі