Влада

Продовжується конкурс на посади прокурорів нових місцевих прокуратур Житомирської області. Рейтингові списки

20 October 2015, 11:43

В Генеральній прокуратурі продовжується відкритий конкурс на заміщення посад керівників нових місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників, який розпочався 20 липня 2015 року.

На сайті ГПУ опубліковані рейтингові списки кандидатів за результатами двох етапів конкурсу.

1-й етап: Тестування на знання законодавства (професійний тест)

Метою професійного тесту є визначення рівня знань чинного законодавства. Тестування на знання законодавчої бази здійснюється із використанням комп’ютерної техніки та триває не більше 2 годин. Банк питань затверджується Генеральним прокурором України. Кожному кандидату електронна система тестування генерує свій унікальний тест зі 100 питань. Кожна правильна відповідь оцінюється в 1 бал, максимальна кількість можливих балів становить 100.

2-й етап: Тестування на загальні здібності

Метою тестування загальних здібностей кандидата є виявлення його здатності аналізувати, обробляти та інтерпретувати великі масиви інформації за короткий час, знаходити причинні зв’язки між ними і робити правильні висновки. Перевірка загальних здібностей передбачає визначення рівня логічних, вербальних та математичних здібностей. Тестування на загальні здібності здійснюється із використанням комп’ютерної техніки.

17-18 жовтня 2015 проходив 3-й етап: Тестування особистісних характеристик.

Третій етап відкритого конкурсу на посади керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників - тестування особистісних характеристик - буде проходити в регіональних центрах тестування на базі провайдера психометричних тестів OS Ukraine.

Тест BFQ-2 (Big Five Questionnaire-2) дає різнобічну характеристику особистості та включає п'ять шкал:

1. Шкала «Енергія» - схильність до екстраверсії/інтроверсії.

2. Шкала «Дружелюбність» - рівень «приємності» у спілкуванні.

3. Шкала «Сумлінність» - здатність до самоконтролю і саморегуляції.

4. Шкала «Емоційна стабільність» - врівноваженість, терпіння, емоційна стійкість.

5. Шкала «Широта кругозору» - відкритість новому досвіду і високий рівень інтелекту.

6. Перевірочна шкала «Брехня» - наскільки правдиво кандидат відповідав на питання.

Останній, 4-й етап тестування – співбесіда.

«Метою проведення співбесіди є оцінка професійних, морально-ділових і управлінсько-організаційних здібностей кандидата, необхідних для виконання службових обов’язків. Співбесіда проводиться конкурсною комісією. На співбесіду запрошуються кандидати, які пройшли попередні етапи тестування відповідно до рейтингу. Представники громадських організацій, як міжнародних, так і українських, мають змогу прослідкувати за проведенням співбесід з кандидатами на посади керівників місцевих прокуратур, особисто відвідавши місця їх проведення», - зазначено на сайті Генпрокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, 6 березня Генеральний прокурор України Віктор Шокін та заступник Генерального прокурора Давід Сакварелідзе представили громадськості стратегію реформування органів прокуратури України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі