Влада

У прокуратурі Житомирської області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

20 October 2015, 16:05

 20 жовтня в прокуратурі області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів – йшлося про стан протидії злочинності та корупції, забезпечення законності та правопорядку в регіоні.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облради.

«Прокурор Житомирської області Любомир Війтович повідомив про те, що у цих питаннях правоохоронні органи області задніх не тримають, а по деяких позиціях серед перших у державі. Зокрема, по категорії службовців, щодо яких складені корупційні протоколи область має кращий середнього у державі рівень розкриття злочинів та вагому частку направлених до суду кримінальних проваджень. На чверть нижчий ніж по державі рівень злочинності області – на 10 тисяч населення скоєно 69 кримінальних правопорушень проти 82 по державі», - йдеться у повідомленні.

Участь у нараді брали та виступили голова обласної ради Віталій Француз, голова облдержадміністрації Сергій Машковський, начальник Управління СБУ в області Володимир Пахнюк, начальник Північного регіонального управління Держприкордонслужби України Валерій Курніков.

«Сьогодні про боротьбу з корупцією не говорить тільки лінивий. Але досі, на жаль, інвестори, які могли б прийти в нашу державу, мають показники прояву корупції за стримуючий фактор. Ми не так давно підписали угоду про співпрацю з Сілезьким воєводством Республіки Польща, а перед цим були в польському Сеймику, зустрічалися з бізнесменами. Вони бояться йти в Україну саме через корупцію, через побори», - наголосив Віталій Француз, звертаючись до керівників правоохоронних органів області.

Голова обласної ради також звернув увагу на найбільш болюче питання – «подяки» медикам.

«Є одна галузь, якою, на жаль, рано чи пізно користуємося всі ми – медична. Я розумію, як воно важко подякувати лікарю, але мають бути межі. бо відомі факти, коли подяка за операцію сягає 50 тисяч гривень. Отут треба всім попрацювати», - сказав Віталій Француз.

Фото прес-служби обласної ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі