Політика

Радикал Ігор Попов – студентам ЖДТУ: Політикою потрібно цікавитися, українське законодавство – знати

21 October 2015, 10:15

Із студентами Житомирського державного технологічного університету зустрілися представники Радикальної партії Олега Ляшка – народний депутат, член фракції Радикальної партії в Парламенті Ігор Попов, керівник житомирської територіальної організації РПЛ Ілля Смичок, генеральний директор ТОВ ТК «Полісся продукт» Олександр Ракович та заступник керівника юридичного відділу «Полісся продукт» Ірина Могильницька.

Ігор Попов закликав студентів долучатися до зміни системи влади в Україні. «У вас свої проблеми, тож для того, щоб їх вирішувати ми включаємо до наших списків ваших представників – Владислава Савіцького, керівника первинної організації студентської профспілки, Оксану Олійник – першого проректора університету. Як стануть депутатами - ловіть «за гудзика», звертайтесь із своїми питаннями та проблемами. Так само потрібно звертатись до депутатів обласних та міських рад – комунальне обслуговування, погані дороги, освітлення – ви приходите до депутата, пишете звернення, він зобов’язаний відреагувати», - наголосив народний депутат.

Також Ігор Попов розповів про роботу фракції Радикальної партії у Верховній раді і про те, що фракція РПЛ є лідером із поданих законопроектів, і не просто поданих, а прийнятих парламентом, а першою ініціативою фракції РПЛ в житомирській міськраді буде повний аудит комунальних ресурсів міста.  Ігор Попов також навів два приклади того, як працює фракція РПЛ в київській міськраді, і якими питаннями по аналогії будуть цікавитися радикали Житомирщини.

«Ми підняли питання паркування в центрі столиці. Офіційно, за білетом послуга коштує 7-10 грн на годину. Але за нашим запитом ми дізналися, що в бюджет міста з кожного паркомісця поступає лише 1 гривня. Все інше йде «в кишеню», а не на комунальні потреби киян. Фракція реагує – починає слати комісії та прокуроські перевірки для того, щоб підняти рівень платежів у казну. А 30 млн в бюджеті – це вже благоустрій, лавочки та дитячі майданчики. Усе, що роблять кандидати за вкрадені гроші, і що можна робити за ці бюджетні.  Або інший приклад – реклама в метро. Ми порахували кількість рекламної площі, яка використовується в метро, дізнались скільки грошей беруть із рекламодавців за це і скільки із тих грошей знов таки потрапило до бюджету. З’ясувалось, і тут – 95% крадуть. Знову ми всіма доступними депутатськими методами намагаємось повернути вкрадені гроші до міської казни. Саме такі напрямки роботи в тому числі і будуть вести наші депутати на Житомирщині», - зазначив Попов.

Він закликав студентів до громадської діяльності, до участі у виборчому процесі. «Молоді люди, студенти мають цікавитися політикою, своїми правами. Це потрібно ще й для того, щоб коли ви розпочнете власний бізнес вам не потрібно було заносити хабарі. Ви будете знати, як зробити все по закону. А якщо ви підете працювати до нас агітатором, то ті офіційні політичні зв’язки, які ви тут знайде, ті політичні знання, які отримаєте – дуже вам у житті згодяться. В нашому житті офіційні зв’язки молодій людині дуже потрібні. Адже поки ти сам не організуєш для себе потрібні соціальні кола, ніхто це за тебе не зробить», - підкреслив Ігор Попов.

Як зазначив також керівник Житомирської територіальної організації Радикальної партії Ілля Смичок, Радикальна партія йде до влади для того, щоб влада нарешті стала народною.

 «У нас немає жодного бувшого депутата та регіонала, абсолютно нові, молоді, незаплямовані владою люди. Для того, щоб змінити ситуацію у владі – треба міняти ситуацію на місцях, починаючи від сільської, районної, обласної та міської  ради. І так – до самої Верховної Ради», - сказав він.

Ілля Смичок підкреслив, що згідно українського законодавства саме народ є джерелом влади в Україні, і головна мета радикалів – зробити все у відповідності до Закону. Також радикал закликав студентів не тільки прийти на вибори та проголосувати, а і не полишати політичної активності і після виборів.

«Ви молоді, активні, тож не відходьте від депутатів, які прийшли до влади із вашою допомогою. Розповідайте про свої проблеми, змушуйте їх спілкуватись із вами, допомагати – тобто робити свою роботу, служити людям», - закликав Ілля Смичок.

 Радикал переконаний, що в даний момент голосування – це не те що право, це важливий громадянський обов’язок українців.

 «Зараз існує певна антипатія, відраза до влади, до самого процесу виборів. Люди не хочуть йти голосувати, бо зневірені. Але знайте – все це зроблено навмисно. Так зроблено нинішньою владою і робилося минулою. І Все для того, щоб люди не ходили на вибори. Адже, якщо люди не прийдуть на вибори, то тоді більше шансів у діючої влади організувати фальсифікації - зробити «вибір» за вас! Тож саме тому на вибори треба обов’язково йти!», - заявив Ілля Смичок. 

На питання, а що робити, якщо пропонують гречку в якості хабаря – беріть, відповів радикал.

 «Це, звичайно жарти щодо «беріть», але повірте мені на слові – вся ця гречка, яку зараз вони дають на хабарі, була вкрадена у вас, у ваших сімей. А на вибори треба йти, треба голосувати серцем, бо саме від цього залежить Ваше майбутнє на найближчі два, а може і п’ять років», - зазначив Ілля Смичок.

Прес-служба ЖТО РПЛ

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі