Влада

В Україні стане відкритою інформація про аварійність на дорогах, ліквідацію ямковості, реєстри підприємців та платників ПДВ

22 October 2015, 15:14

 21 жовтня Кабінет Міністрів України ухвалив проект постанови «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», якою передбачається відкриття у формі відкритих даних 331 набору державних даних, а також встановлюються вимоги до формату та структури таких наборів даних.

Про це повідомляє Державне агентство з питань електронного урядування.

Протягом 6 місяців розпорядники інформації повинні оприлюднити та забезпечити подальше оновлення на єдиному державному веб-порталі відкритих даних та своїх офіційних веб-сайтах відповідних наборів даних, серед яких:

Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

Єдиний реєстр підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство;

Звіти про використання бюджетних коштів;

Інформація про стан аварійності на автошляхах України;

Державний реєстр лікарських засобів;

Інформація про хід ліквідації ямковості на основних дорогах міжнародного, національного та регіонального значень;

Реєстр платників податку на додану вартість.

«Створення та забезпечення функціонування єдиного державного веб-порталу відкритих даних здійснюється Державним агентством з питань електронного урядування. На сьогодні тестова версія веб-порталу доступна за адресою http://data.gov.ua. Також Агентство має забезпечити проведення із залученням інститутів громадянського суспільства та представників громадськості періодичного моніторингу стану оприлюднення та оновлення наборів даних із наступною публікацією його результатів на єдиному державному веб-порталі», - йдеться у повідомленні.

У Державному агентстві з питань електронного урядування України нагадують, що відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» відкриті дані – це публічна інформація у форматі, що дозволяє її автоматизоване оброблення електронними засобами, вільний та безоплатний доступ до неї, а також її подальше використання. Відкриті дані є дозволеними для їх подальшого вільного використання та поширення. Будь-яка особа може вільно копіювати, публікувати, поширювати, використовувати, у тому числі в комерційних цілях, у поєднанні з іншою інформацією або шляхом включення до складу власного продукту, публічну інформацію у формі відкритих даних з обов’язковим посиланням на джерело отримання такої інформації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі