Події

У Житомирі міліція відкрила кримінальне провадження за підкуп виборців у день голосування

28 October 2015, 18:09

 Міліція розпочала розслідування факту підкупу виборців в день голосування у Житомирі.

Відповідне повідомлення опубліковане на сайті МВС.

«25 жовтня о 00:00 до міліції м. Житомир надійшло повідомлення про те, що невідома особа за невстановлених обставин запропонувала гр. Киценко, який є виборцем на виборчій дільниці № 181374, що в м. Житомирі по вул. Черняховського 103 неправомірну вигоду в сумі 50 грн. (які останній не взяв) за вчинення останнім дій, які пов’язані із безпосередньою реалізацією указаним виборцем свого виборчого права, а саме шляхом голосування за кандидатів від партії ВО «Батьківщина» на пост міського голови Цимбалюк в м. Житомир, кандидатів в депутати обласної ради, міської ради, районної ради в м. Житомирі від партії ВО «Батьківщина» одномандатного виборчого округа № 62 м. Житомира. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 160 КК України (підкуп виборця, учасника референдуму)», - зазначено в описі події на сайті міністерства.

На сайті УМВС в Житомирській області є інформація про те, що 27 жовтня Житомирським міськвідділом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України за надання неправомірної вигоди особі за вчинення дій, пов’язаних із реалізацією ним свого виборчого права.

У частині 2 статті 160 зазначено: «Перешкоджання насильством, обманом, погрозою, підкупом або іншим чином вільному здійсненню громадянином права брати або не брати участь у референдумі, вести агітацію до дня проведення референдуму членом комісії з проведення референдуму або іншою службовою особою, або за попередньою змовою групою осіб,- караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до п'яти років».

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на виборчій дільниці по вул.Черняховського активісти піймали студента ЖДТУ, який за 50 гривень погодився проголосувати за кандидатів ВО «Батьківщина».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі