Економіка

Платники сплатили в бюджет Житомирської області на 40% земельного податку більше, ніж у минулому році

6 November 2015, 12:43

Майже 208 мільйонів гривень земельного податку та орендної плати сплатили в місцевий бюджет з січня по жовтень 2015 року землевласники та землекористувачі Житомирської області.

Про це Житомир.info повідомив сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«Це на 59,7 млн грн, або на 40 % більше, ніж за відповідний період минулого року. 175 мільйонів надійшло від юридичних осіб, 32 млн грн – від фізичних осіб», - йдеться у повідомленні

В управлінні оподаткування юридичних осіб ГУ ДФС в області інформують, що в Житомирській області обліковується 2089 підприємств, які займаються веденням сільського господарства. З них перебувають на спрощеній системі оподаткування 782 платника; застосовують спеціальний режим оподаткування ПДВ – 451; перебувають на загальній системі оподаткування – 1320.

Плата за землю є обов’язковим платежем у складі податку на майно і включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший повинні сплачувати власники землі та землекористувачі, другу – орендарі земельних ділянок: як фізичні, так і юридичні особи, - нагадує податкова.

Як повідомляв Житомир.info, за 10 місяців мешканці Житомирській області сплатили 3,6 млрд грн податків і зборів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі