Місто

У Житомирському перинатальному центрі новий сервіс – видача свідоцтв про народження

6 November 2015, 15:43

6 листопада у Житомирському обласному перинатальному центрі запровадили новий сервіс – реєстрація немовлят просто в будівлі пологового будинку.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Відтепер працівники Житомирського міського управління юстиції приймають документи, необхідні для проведення державної реєстрації народження дитини, та видають свідоцтво про народження безпосередньо у Житомирському обласному перинатальному центрі (вул. Сабурова, 2)», - йдеться у повідомленні.

На відкритті нового сервісу були присутні заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута та начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олег Горай.

6 листопада батьки двох немовлят змогли спробувати таке інноваційне впровадження та отримали свідоцтва про народження ще до виписки з пологового будинку.

 «Цей пілотний проект відкриває шлях до спрощення інших процедур, і не лише юридичних. З сьогоднішнім шаленим ритмом життя необхідно змінювати систему, наближати послуги до людей, щоб вони мали більше часу займатися своїм розвитком, улюбленими справами, отримувати задоволення від життя, а не витрачати його на черги та біганину по різним установам», - сказав Ярослав Лагута.

«З початком дії нового сервісу батьки можуть подати документи через інтернет та отримати свідоцтво про народження дитини одразу у пологовому будинку. Це економить час батьків, даючи їм змогу більше уваги приділити своїй дитині. Таке нововведення є лише початком реформування адміністративної сфери, надалі будуть створюватися нові сервіси, які полегшать життя нашим громадянам», – розповів Олег Горай.

З часом такою послугою можна буде скористатися у всіх пологових будинках міста і області.

Незважаючи на введення нової послуги, громадяни не втрачають право на подання заяви про державну реєстрацію народження протягом місяця з дня народження дитини до відділів державної реєстрації актів цивільного стану та отримання свідоцтва у цих установах.

Фото прес-служби ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі