Події

Комунальне підприємство Житомирської міськради незаконно придбало пального на майже 5 млн грн

17 November 2015, 13:25

За результатами розгляду позову прокуратури м. Житомира господарським судом Житомирської області визнано недійсним рішення комітету з конкурсних торгів та договір на закупівлю 277 тонн палива рідинного, вартістю понад 4,8 млн грн.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міськради, на початку 2015 року, порушуючи вимоги Закону України «Про здійснення державних закупівель», придбало у приватного підприємства пальне на суму майже 5 млн грн. Зокрема, комунальне підприємство, не дочекавшись результатів перших торгів, які відбулися у грудні минулого року, не внесло зміни до річного плану закупівель, а відразу, наступного дня, безпідставно розпочало другі відкриті торги по тому ж самому предмету закупівлі. Однак, зазначені торги не відбулись через відсутність необхідної кількості учасників. Таким чином, пальне закуплено без проведення передбачених законом повноцінних конкурсних торгів, лише за переговорною процедурою», – йдеться в повідомленні.

Доводи прокуратури суд визнав обґрунтованими та скасував результати незаконно проведених торгів пального за бюджетні кошти, – повідомила прес-служба.

Житомир.info                                                                                        

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі