Місто

Як починає роботу громадський транспорт Житомира

24 November 2015, 09:33

Вони починають роботу, коли все місто спить. Водії житомирських маршруток і тролейбусів приїжджають на роботу ще до 5-ї ранку, проходять медичний огляд і технічний огляд автомобіля. Журналісти Житомир.info побували на одному з підприємств, яке здійснює перевезення по місту.

Водій маршрутки №30 Олег Ломачинський вже о 5.20 готовий до роботи. Каже, в таку ранню пору пасажирів небагато, це переважно люди, які їдуть на роботу. Усіх їх він знає в обличчя.

«Встаємо ще в 4, 4.20. Поки сюди доберемося механік, лікар, все проходимо. Це майже годину займає. Ну і їду. Виводжу пару чоловік з Мальованки на водоканал, на "Житомирські ласощі". Як починаю зранку, то о першій дня перезміна, заступає напарник, він працює до вечора, а я вже наступного ранку виходжу», - розповідає він про свій графік роботи.

Перед виїздом кожну машину перевіряє механік, який має переконатися у справності автомобіля.

«Моє завдання перевірити технічний стан автомобіля, який має відповідати вимогам. Гальмівна система, система освітлювання. Всі вузли мають бути перевірені. В салоні перевіряємо стан сидінь, чи вони ніде не поламані, може пасажир перекинутися ще щось, травмуватися. Тому перевіряємо стан сидінь, плюс чистота», - каже механік по випуску Віктор Куцан.

Також до 6-ї ранку містом починає курсувати електронтранспорт. Тролейбуси і трамваї виїжджають з ТТУ щохвилини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі