Події

У Житомирі в їдальні коледжу виявили склад сухпайків Міноборони, які розбирали та продавали

15 December 2015, 11:45

 Ввечері 14 грудня у їдальні Житомирського торговельно-економічного коледжу, який знаходиться на вул.Черняховського, виявили склад армійських сухпайків.

Волонтер Леся Морозова, яка очолює організацію «Український фонд благодійництва», розповіла, що про торгівлю сухпайками їй повідомили учні коледжу.

На місце події викликали поліцію та представників військової прокуратури, у коледж приїхали активісти, але зайти в приміщення їдальні вони змогли лише після приїзду народного депутата Борислава Розенблата (фракція Блок Петра Порошенка).

Директор коледжу пояснив, що приміщення їдальні здає в оренду регіональне відділення Фонду держмайна України. З 10 лютого 2014 року їдальню та підсобні приміщення орендує приватний підприємець Табенський Олександр Валентинович.

4 лютого 2015 року договір оренди було продовжено

У підсобних приміщеннях їдальні виявили кілька десятків ящиків з сухпайками, які були закуплені Міністерством оборони у 2015 році. Сухі пайки відкривали та фасували їх вміст по «видах продукції»: тушонка та консерви – окремо, галети, кава, цукор – окремо.

«Ми знайшли продпайки, які видаються Українській армії, які в цьому приміщенні розбиралися... Це свідчить про те, що коли вся країна збирає їжу для наших військовослужбовців, люди віддають своє останнє, люди, які я думаю будуть слідчими діями виявлені, продають пайки, ці пайки потім ідуть на готування їжі, на продаж, для того, щоб набивать кармани», - прокоментува народний депутат Борислав Розенблат.

Також в їдальні були виявлені палатки, які, за словами волонтерів, Міноборони купувало для військових.

«14 грудня до відділу поліції звернулись громадські активісти та помічник народного депутата із повідомленням, що в їдальні навчального закладу обласного центру продають продовольчі пайки з маркуванням Міністерства оборони. З місця події вилучено майже 300 коробок (1,5 тисячі пакетів). Розпочато кримінальне провадження. На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції. Інформація про наявність у їдальні продовольчих пакетів підтвердилась. Усі вони з маркуванням військової частини Вінницької області. Нині триває з’ясування, яким чином вони потрапили до їдальні навчального закладу», - повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження: попередня правова кваліфікація -  за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

В травні 2015 року колектив їдальні отримав подяку від в.о. мера Любові Цимбалюк

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі