Події

Кримінальну справу щодо власниці комплексу «Волна», яка напала на житомирських журналістів, до кінця січня планують передати до суду

14 January 2016, 16:06

Матеріали кримінальної справи щодо Євгенії Дорофіївни Волинець, яка 29 жовтня напала на житомирських журналістів, вже досліджуються сторонами.

«Сьогодні до слідчого запросили потерпілих у справі, яка була розпочата за подіями в одному з оздоровчих комплексів за статтею 171 Кримінального кодексу України: "Перешкоджання журналістській діяльності”, і потерпілі сьогодні ознайомляться з матеріалами досудового розслідування. Вони при цьому мають право внести ще деякі відомості, якщо вважають, що вони були недосліджені у ході досудового розслідування, або якщо у них є додаткові свідчення щодо тих подій і якщо у них не буде зауважень щодо досудового розслідування, то воно буде відправлено для затвердження обвинувального акту процесуальному керівнику і після його затвердження ці матеріали будуть скеровані до суду. Найближчим часом кримінальне провадження, обвинувальний акт у ньому буде передано до суду і відповідним рішенням буде прийматись рішення про відповідальність щодо особи, яка є вже в цьому кримінальному провадженні як підозрювана, буде вже обвинуваченою і буде нести відповідальність відповідно до законодавства», – розповіла речник ГУ Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко.

9 грудня Євгенії Волинець було оголошено про підозру, і відповідно до статті 219 Кримінально-процесуально кодексу, до 9 лютого процес досудового розслідування має бути завершено, а справа передана до суду. Втім, у поліції та прокуратурі справу планують направити до суду до кінця січня. В рамках досудового розслідування залишилося провести товарознавчу експертизу техніки, яку Євгенія Волинець відібрала у знімальної групи Житомир.info, а також ознайомити сторони з матеріалами справи.

Матеріали справи наразі є таємницею досудового слідства, відкритими вони стануть лише після передачі справи до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі