Місто

Влада Житомира надала необґрунтовані переваги маршрутці №8, - АМКУ

4 February 2016, 11:01

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнала порушенням законодавства про захист економічної конкуренції дії управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради, які полягають у наданні привілеїв перевізнику маршрутки №8 Іваницькій Т.В.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба відділення.

Антиконкурентні дії управління транспорту виявили в ході  розгляду звернення Громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації.

«Адміністративна колегія Житомирського обласного відділення АМКУ визнала дії управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради, які полягають в укладанні з ПП «Іваницька Т.В.» 4 листопада 2015 року тимчасових угод № 1 до договорів від 06.11.2012 № 49/8/(1-6) та № 49/8/(7-12) на організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування № 8 «Авторинок – ГК «Восход» порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування шляхом надання окремому суб’єкту господарювання переваг, які ставлять його у привілейоване становище стосовно конкурентів», - повідомляє прес-служба відділення.

На думку фахівців територіального відділення АМКУ, це призвело до спотворення конкуренції на ринку перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування № 8.

Управління транспорту і зв’язку міськради зобов’язали припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції та в двохмісячний строк повідомити про виконання зобов’язання ЖОТВ АМКУ.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році АМКУ оштрафував на 18 тис. грн житомирських перевізників, які змовилися підвищити вартість проїзду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі