Суспільство

У Новограді-Волинському відкрили нову сімейну амбулаторію, яка обслуговуватиме 47 багатодітних родин та 89 АТОшників

17 February 2016, 15:13

 16 лютого 2016 року у мікрорайоні «Зелені» міста Новограда-Волинського Житомирської області урочисто відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини №4.

Це вже четверта амбулаторія сімейної медицини у місті, - повідомляє прес-служба Новоград-Волинської міської ради.

«На відкритті були присутні заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський, міський голова Новоград-Волинського Віктор Весельський, представники медичної галузі, депутати міської ради, працівники будівельних та проектувальних організацій, жителі мікрорайону та журналісти», - інформує сайт.

За повідомленням мерії, будівництво закладу розпочалося у вересні 2015 року, тривало 5 місяців та завершилося у січні 2016 року. На будівництво амбулаторії витратили 969 200 грн.

«У мікрорайоні нараховується 2 251 сім’я, 47 з яких – багатодітні. Амбулаторія обслуговуватиме 5 000 дорослих мешканців та 800 дітей, у тому числі 57 дітей до одного року, а також 89 учасників АТО, з яких 5 інвалідів, 300 ветеранів війни, 70 афганців,  53 «чорнобильці», 317 інвалідів загального захворювання та 20 інвалідів дитинства», - інформує прес-служба.

На матеріально-технічне оснащення амбулаторії витратили 170 000 грн, у тому числі на закупівлю комп’ютера, холодильників, електрокардіографа, комплекту медичного обладнання (пульсоксиметр, небулайзер, глюкометр, мішок Амбу, тонометр Маклакова, таблиця Сівцева, електронні медичні ваги), швидких лабораторно-скринінгових тестів та іншого. У розмові з заступником Міністра та міським головою мешканці цікавились зниженням цін на ліки, пільгами для хворих на інсульт, можливістю придбання сучасного рентгенапарату та впровадженням електронних медичних карток. Віктор Весельський розповів про плани закупили в амбулаторію мамограф та запровадити у місті «картку новоград-волинця».

В амбулаторії працюватимуть сімейний лікар, педіатр, 2 лікаря загальної практики, 8 медсестер та 1 молодша медична сестра.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2015 року в Житомирі відкрили сучасний кардіохірургічний центр.

Фото Новоград-Волинської міської ради

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі