Місто

У Житомирі ГО «Антикорупційне бюро України» просить зменшити орендну плату за офіс в центрі міста

17 February 2016, 20:37

 Громадська організація «Антикорупційне бюро України» просить у Житомирської міської ради зменшити орендну плату за офісне приміщення в центрі міста. В серпні минулого року виконавчий комітет Житомирської міської ради дав в оренду громадській організації приміщення на вулиці Щорса,4 площею 46,6 кв.м з орендною платою 38 грн 38 коп. за квадратний метр.

«Ми платимо за приміщення як комерційна організація. Не 7 гривень, а ми платимо 38 чи 43. А включити ще опалення нашого приміщення - в нас тільки за опалення виставляють рахунок в 2 тисячі, і за оренду ми платимо приблизно 2,5 тисячі-2700 гривень», - розповідає голова Житомирського обласного управління громадської організації «Антикорупційне бюро України» Ігор Ревега.

На засіданні міськвиконкому 17 лютого міський голова Сергій Сухомлин пропонує «анти корупціонерам» альтернативу.

«В мене є пропозиція – переїжджаєте у готель «Житомир». Ми це приміщення здаємо по 150 гривень за квадратний метр, це центр міста. А вам даємо пільгову оренду – 5 гривень за метр. І ви там працюєте, проводите роботу. Я ж так розумію, вам головне – допомогти людям?», - каже Сергій Сухомлин.

Міський голова готовий допомогти громадським діячам, але спочатку хоче ознайомитись з результатами роботи.

«В мене прохання – надайте, будь ласка, звіт, щоб в нас була предметна розмова. звіт від виконаних робіт. З конкретними результатами, реагуванням прокуратури, органів внутрішніх справ тощо. І далі будемо розглядати», - пропонує Сергій Сухомлин.

В офісі громадської організації лише два місяці тому закінчили ремонт, на який витратили 140 тисяч гривень. Керівник міського управління «Антикорупційного бюро України» пояснює: працюють на громадських засадах і за власний кошт сплачують все – від орендної плати до послуг секретаря.

«Кістяк нашої громадської організації складає 8 чоловік, але є люди, які приходять і ми вирішуємо їх питання. Вони роблять благодійні внески. В нас є бухгалтерія, де все відмічається. Де хто скільки вносить, хто скільки здає. Все прозоро. За комунальні ось було 1600, зараз 2700.  А орендна плата в нас фіксована – дві з половиною…дві з чимось. Виходить, в нас наших внесків вистачало: нас 8 чоловік виходить, нам вистачало по 500 гривень в місяць для того, щоб заплатити 2,5 тисячі за оренду приміщення і 2 тисячі дати юристу. Ну і в нас тоді ще не було можливості взяти секретаря для того, щоб приймати (людей), тому що в нас всіх є робота. Ми ж тут на громадських засадах», - розповідає Ігор Ревега.

Наразі міська влада розробляє механізм надання громадським організаціям приміщень по пільговому тарифу за умови надання звіту по роботі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі