Місто

Влада Житомира планує виділити 500 тис. грн на купівлю громадських туалетів

22 February 2016, 18:45

Старі, брудні і занедбані – таку оцінку громадським туалетам Житомира дають мешканці міста. Люди зізнаються, безкоштовні туалети у Житомирі можна полічити на пальцях, але й ті хочеться обходити стороною.

«Знаю один біля собору. Їх можна сказати, взагалі нема. На ринку житньому ще пам'ятаю, але також там давно не була, не знаю, чи працює. Ті, які є, туди заходити не хочеться. Так як з дитиною доводиться гуляти по дві-три години, йдемо в кафе, у громадські туалети ні разу не заходили, не знаємо, де вони, - каже житомирянка Оксана Метельська.

«Я знаю, що є біля собору і більше не знаю. Я вважаю, що хоч на квартал, у таких громадських місцях повинні бути», - додає Ольга Шумлянська.

Потрапивши у туалет, який знаходиться у самісінькому центрі міста – на майдані Перемоги, одразу розумієш, капітальний ремонт тут не проводили роками. Навіть у сонячну погоду зі стелі тече вода. Утримується вбиральня за благодійні пожертви відвідувачів.

«Сьогодні вже 80 чоловік прийшло. Це туалет від собору, скільки ви кинете - стільки і кинете. Гривню, дві, скільки хто кидає», - розповідає працівниця вбиральні Наталія.

У міській раді переконують, вони знають проблеми громадських туалетів і збираються вже найближчим часом взятися за їх вирішення.

«З громадськими туалетами у місті Житомирі завжди була проблема. Коли ми почали рахувати вартість відновлення цих туалетів і потім вартість його обслуговування, утримання, то вирішили, що все ж таки дешевше купити такі пересувні туалети більш великі, більш якісні. Навіть, якщо відбувається якісь масові заходи ми можемо його переміщати. Бо ці туалети, які були побудовані ще в радянський час, вони просто у занедбаному стані, там треба міняти мережі, там треба робити ремонт. Ми рахували, ці кошти будуть витрачені дарма. Якщо не  помиляюсь, у позаминулому році ми виділили кошти на купівлю туалету двосекційного з умивальниками, дійсно, непоганий туалет. Але його буквально на наступний же день спалили. Зараз стоїть питання про те, щоб виділити кошти на відновлення цього туалету, але ми розуміємо, що один туалет такий у місті - це нічого. Принаймні, на цю сесію ми виносимо питання, щоб виділити 500 тис. грн на закупівлю туалетів. Перший крок ми зробимо, ми гроші виділяємо, зараз подумаємо, в яких місцях їх виділяти, в яких саме місцях ми їх хочемо поставити, будемо ставити, але проблема дуже серйозна», - пояснює радник міського голови Юрій Мойсеєв

І доки ця дуже серйозна проблема вирішується радник міського голови переконує, житомиряни можуть безперешкодно користуватися туалетами у міській раді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі