Культура

Книжку 11-річного житомирянина можуть надрукувати за кошти обласного бюджету

25 February 2016, 12:00

 Перше засідання експертної ради з питань випуску соціально значущої літератури місцевих авторів у 2016 році відбулося 24 лютого. Видавці та автори презентували проекти, обґрунтовуючи їх соціальну значущість. Наймолодшому автору – 11 років. Його книжку можуть надрукувати за кошти обласного бюджету.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Наймолодший автор, який теж був присутній на засіданні, Олександр Штільгойз представив свої вірші з власними малюнками-ілюстраціями. Хлопчику лише одинадцять, проте вже 5 років займається написанням віршів про дитинство, про Україну, про свої бажання і мрії», – йдеться в повідомленні.

Депутат обласної ради Олена Галагуза на своїй сторінці в мережі Facebook пише, що роботи маленького Сашка бачив Папа Римський.

«Маленький автор-художник з Житомира Сашко буде друкувати свою книжечку. Його роботи бачив Папа Римський. Ми підтримали його на засіданні експертної ради з питань випуску соціально значущої літератури», – написала Олена Галагуза.

Книга має назву «У всіх нас є свої бажання і мрії».

«Отак, непомітно для себе малі читачі дізнаються про цікаві буденні моменти в житті такої ж, як і вони дитини. Про свої бажання і мрії та кольорові вірші, про дитинство, про Україну і різдвяне чудо, про веселих зайчиків – усі тексти нагадують записи в дитячому нотатнику. Начебто дріб’язкові, буденні речі, проте саме з таких складається життя і формується світогляд», – йдеться в анотації книжки.

На друк видання планують виділити 11 251 грн.

«Загальна вартість реалізації поданих книжкових проектів – більше 800 тис. гривень. Проте Програмою інформаційної діяльності обласної державної адміністрації та розвитку інформаційної сфери області на 2016-2018 роки передбачено 200 тис. гривень на випуск соціально значущої літератури місцевих авторів у 2016 році. Саме тому маємо об’єктивно оцінити запропоновані видавничі проекти та, опираючись на критерії аналізу заявок на соціальну значущість, обрати книги для випуску в цьому році», – повідомив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Попередньо ознайомившись із запропонованим переліком майбутніх книг, члени експертної ради відібрали 28 проектів, із текстами яких ознайомлюватимуться далі. Після опрацювання змістової частини та електронних версій цих видань буде сформовано остаточний перелік книжок, які будуть друкуватись в цьому році за кошти обласного бюджету.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі оголосили переможців конкурсу «Краща книга року», серед яких - чемпіони світу, брати Пронтенки.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі