Події

У Житомирі на хабарі попався слідчий поліції

4 March 2016, 10:41

Викриття та затримання нечистого на руку поліцейського стало результатом спільної роботи УСБУ, прокуратури та Головного управління Нацполіції Житомирської області з очищення лав правоохоронців від нечесних та негідних працівників.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Увечері 3 березня на зупинці громадського транспорту в обласному центрі було затримано слідчого ГУНП під час отримання ним неправомірної вигоди у розмірі 2 тисяч гривень. Таку суму поліцейський вимагав та одержав від 31-річного жителя Житомирського району за повернення належного чоловікові транспортного засобу», – йдеться у повідомленні.

Факт отримання неправомірної вигоди був задокументований, а грошові кошти вилучені. Слідчий затриманий за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

За вказаним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

Позиція керівництва Головного управління Нацполіції в Житомирській області щодо викриття у своїх рядах негідних і нечистих на руку поліцейських є принциповою: однозначне звільнення з органів внутрішніх справ і безумовне притягнення до відповідальності згідно із чинним законодавством.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому в Житомирській області на хабарі затримали двох працівників райвідділу поліції.

Фото прес-групи УСБ України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі