Місто

Свідок розповів про вбивство в центрі Житомира: Спочатку подумав, що це бійка

10 March 2016, 15:43

Він не надто охоче говорить на камеру і просить не показувати його обличчя. Напередодні житомирянин Артем став випадковим свідком бійки на вулиці Михайлівській. Чоловік розповідає: після роботи разом з дружиною вирішив прогулятись центром міста. Проходячи повз магазин «Спорттовари», він побачив метушню біля Михайлівського собору.

«Ми пришвидшили крок, майже побігли. І коли підійшли, то побачили двох молодиків: одного постраждалого, а іншого троє хлопців скрутили і тримали обличчям в асфальт. Почули, що потрібен ремінь. Я зняв свого паска, щоб дати, але просто банально не встиг – інша людина дала вже свого паска», – розповідає житомирянин Артем.

Разом з перехожими Артем намагався надати пораненому першу допомогу та викликати «швидку».

«Взагалі я спочатку подумав, що це банальна бійка, але потім, коли сказали, що трапилось, коли я вже побачив ніж на асфальті, то був доволі шокований. Оскільки світла частина доби, центр міста, центральна вулиця, година пік. Не знаю, чим мала керуватись людина, щоб таке зробити», – каже свідок бійки.

За словами очевидця, медики прибули швидко, але врятувати пораненого чоловіка не вдалось – він помер в лікарні. Правоохоронці кажуть: бійка сталась через ревнощі.

«У ході подальшого з’ясування обставин було встановлено, що учасниками конфлікту були жителі обласного центру. Конфлікт між ними стався на ґрунті ревнощів. Один з чоловіків, 1975 року народження, наніс кілька ножових поранень іншому чоловікові, 1982 року народження. Його забрала «швидка», але, на жаль, він помер в реанімаційному відділенні лікарні», – розповідає речник ГУ Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко.

У поліції додають: зараз вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу. Якщо його провину доведуть, то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років, або ж довічне ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі