Політика

Житомирські студенти взяли участь у Всеукраїнському відкритому уроці «Шевченко: поезія і революція»

10 March 2016, 16:32

9 березня 2016 року за підтримки Аграрної партії студенти житомирських вузів взяли участь у Всеукраїнському відкритому уроці «Шевченко: поезія і революція». Захід відбувся в Українському Домі та включав дискусійне ток-шоу і концерт за участю народних артистів та зірок шоу-бізнесу, присвячені 202-річчю від Дня народження Тараса Шевченка та 170-річчю написання «Заповіту».

Всеукраїнський урок Шевченка проводиться вже другий рік. Тарас Шевченко – це національний геній, який консолідує не лише українство в усьому світі і є показовою фігурою для сучасної молоді. Шевченко має свою історичну місію творця нації для свого народу, виразника національних почуттів і як національний пророк посідає провідне місце у суспільній свідомості не лише українців, а й багатьох народів світу.

Творчість цієї людини допомагає виховувати молодь у патріотичному дусі, в повазі до України, до традицій, в розумінні своєї відповідальності перед майбутніми поколіннями і своєї місії на цій Землі. Його слово – це слово людського єднання, загальнолюдських гуманістичних цінностей на засадах правди, рівності та справедливості. Універсальність творчості Шевченка відкриває світу національну історію і культуру України, робить її невід’ємною частиною світової цивілізації.

Чому збуваються пророцтва Тараса Шевченка? Яких уроків так і не вивчила українська нація за майже два століття? Ці та інші питання під час відкритого уроку «Шевченко: поезія і революція» обговорили громадські та політичні діячі, літературознавці і студенти.

У дискусії взяли участь: Богдан Тихолоз - літературознавець (Львівський університет імені І. Франка); Юрій Макаров - письменник, журналіст, автор фільмів про Тараса Шевченка; Дмитро Лазуткін - поет, автор віршів присвячених Майдану; Микола Жулинський - доктор філологічних наук, академік, директор Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка; Віталій Скоцик - доктор економічних наук, лідер Аграрної партії України.

Студенти житомирських вузів узяли активну участь у дискусії щодо подальшого розвитку української держави та ролі освіти у сучасних умовах. Під час заходу студенти мали змогу ознайомитися з виставкою молодіжної творчості «Мій Шевченко».

Завершився захід концертною програмою українських артистів з піснями на вірші Тараса Шевченка. Виступали: народна артистка України Марія Бурмака, народний артист України Анатолій Паламаренко у супроводі DJ KeY, гутр «ТАРУТА» та гурт «ТАРТАК». Гостям було представлено фільм «Шевченко і Майдан» та телевізійне включення «Шевченко єднає» з Сєверодонецька, Чернівців та Одеси.

Аграрна партія і надалі планує залучати молодь до освітньо-культурних заходів з метою саморозвитку, інтеграції у міжнародне студентське товариство та патріотичного виховання.

Прес-служба Житомирської обласної партійної організації Аграрної партії України

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі