Місто

Близько тисячі житомирян вийшли на майдан Корольова заспівати Гімн України

10 March 2016, 17:20

Близько тисячі людей зібралися на майдані Корольова у Житомирі 10 березня, щоб відзначити 151 річницю від дня першого виконання Гімну України. Серед них учні, студенти, влада та звичайні перехожі. У супроводі дитячого хору «Глорія» вони виконали оригінальний текст Гімну. Музичний супровід здійснювали одразу три оркестри: естрадно-духовий оркестр міського палацу культури, оркестр Житомирського військового інституту ім. Корольова та оркестр Житомирського музичного училища ім. Косенка. Також на майдані Корольова студенти розгорнули велетенський національний прапор, який пошили спеціально до річниці.

«Сьогодні наша держава святкує 151 річницю від дня першого виконання Гімну України. Чудовий вийшов флешмоб, до того ми зробили такий прапор 18х12 метрів, спеціально ми його пошили. Взагалі, коли виконуєш Гімн України, то мурахи по тілу бігають у кожного, я так думаю. Всі слова нашого Гімну пронизані і потом, і кров'ю, і стражданням багатьох поколінь. Тому Гімн у кожного в серці. Ми сюди нікого не заганяли, а запрошували лише небайдужих, у кого патріотизм в душі», – розповів депутат Житомирської міської ради Олександр Рибак.

«Якби голосно ти не співав Гімн, якщо у тебе нема душі української, справжньої, щирої всередині – нічого не буде. Тому сьогодні все ж таки патріотичне свято для кожного українця», – зазначив начальник управління культури Житомирської міської ради Олег Рогов.

Подібну акцію у Житомирі проводять вже другий рік поспіль, організатори вірять, що це стане гарною традицією, до якої з кожним роком буде долучатися все більше людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі