Політика

Павло Дзюблик й надалі продовжує боротьбу із земельним свавіллям у Житомирській області

11 March 2016, 12:48

Народний депутат України Павло Дзюблик, з робочою поїздкою завітав до жителів села Рижани, Володар-Волинського району. Це село на Житомирщині прославилося тим, що підписом вже колишнього керівника Головного управління Держгеокадастру у Житомирські області Віталія Ясана, майже 80 гектарів землі були віддані львівським студентам. Ця ситуація неабияк обурила населення і, звернувшись по допомогу до народного обранця, люди почали боротися за свою територію.

Так, нещодавно, ініціативна група мешканців села разом з депутатом вже навідувалися до новопризначеного керівника Держгеокадастру, аби отримати хоч якісь пояснення, щодо цієї справи. Сьогодні ж, на сходинах села, відповіді їм надавав Павло Дзюблик, який від початку тримає ситуацію під своїм особистим контролем. Саме він і розповів їм, яким чином можливо повернутися законним шляхом землі громаді.

Павло Дзюблик, народний депутат України: «Наказ можливо скасувати 3 шляхами. Перший, це коли той, хто написав заяву на отримання ділянки відмовляється від неї добровільно. Другий – оскарження рішення в судовому порядку. Третій шлях, це скасування рішення розпорядженням управлінням Держгеокадастру України. Тобто, ваше завдання, подати до суду, щоб накази були скасовані. Ми ж зі свого боку будемо подавати звернення на начальника  Держгеокадастру України».

Також, народний депутат розповів про те, що вже зроблено для вирішення даної проблеми та про те, як саме, землі, що багаті на корисні копалини, відійшли до рук невідомих студенів.

Павло Дзюблик, народний депутат України: «Написали депутатський запит на прокуратуру, СБУ, МВС. Кожна з цих служб проводить своє розслідування. Цікавився я безпосередньо  в прокуратури, яким чином ця ситуація відбулася з виділенням землі. Так от, кожному з 40 львівських студентів надали певну суму коштів, для того, щоб він написав заяву. Наскільки я розумію, то відмовлятися від землі вони не планують. Я ж сподіваюся, що прокуратура скасує це рішення. Але, надіємося на прокуратуру, а самі продовжуємо боротьбу, яку почали»

Прес-служба народного депутата України Павла Дзюблика

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі