Влада

Новий ректор ЖДТУ – діючий клірик житомирського монастиря

23 March 2016, 11:42

Новообраний ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов є кліриком Свято-Анастасіївського монастиря в Житомирі.

На сайті Житомирської єпархії Української православної церкви Московського патріархату у розділі «Житомирське міське благочиння» міститься фото Євдокимова із зазначенням «протоієрей Віктор Євдокімов, клірик Свято-Анастасії-Римлянині Житомирського ставропігійного монастиря».

Інформацію про приналежність нового ректора до церковнослужителів Житомир.info підтвердив керівник прес-служби Житомирської єпархії УПЦ МП, протоієрей Віктор Голубовський.

«Так, він клірик монастиря, він там служив і, якщо я не помиляюся, служить у храмі при монастирі. Як і будь-який священик, він там проповідує, звершує літургії. За яким розкладом служить, не знаю, мабуть, через тиждень», - розповів Віктор Голубовський.

За інформацією в мережі, клірики - це духовенство. У широкому сенсі кліриками називають склад духовних осіб, за правилами християнської Церкви присвячених на служіння в ній, в менш широкому сенсі - сукупність всіх духовних осіб церкви, за винятком архієреїв, а також склад священно-і церковнослужителів при певному церковному уставі.

Нагадаємо, Свято-Анастасіївський жіночий монастир розташований на околиці Житомира, в районі Мальованки. 

За інформацією ЖДТУ, до свого обрання Євдокимов Віктор Валерійович виконував обов’язків ректора Житомирського державного технологічного університету. Він - проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку, доктор економічних наук, професор. Член спеціалізованої вченої ради Д. 26.006.06 у ДВНЗ національний економічний університет. Член спеціалізованої вченої ради Д. 14.052.01 у Житомирському державному технологічному університеті. Член редакційної колегії фахових видань України.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами виборів у Житомирському державному технологічному університеті 22 березня, ректором вузу став житомирянин, доктор економічних наук, 36-річний професор Віктор Євдокимов. Його суперником був колишній проректор з наукової роботи ЖДТУ, а нині завідувач кафедри «Процеси, машини і обладнання» ЖНАЕУ, доктор технічних наук, професор Іван Грабар.

 

Протоієрей Віктор Євдокимов. Фото з сайту Житомирської єпархії УПЦ МП

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі