Місто

Будинок художника у Житомирі: виставки, лотерея, кафе, крамнички

25 March 2016, 15:20

На сьогоднішній день у Житомирі, в Будинку художника, який знаходиться за адресою вул. Театральна, 8, орендують приміщення під крамнички, кафе та лото-маркет. Також тут знаходиться і виставковий зал.

Про будівництво та роботу Будинку художника Житомир.info розповів голова Житомирської обласної організації національної спілки художників України Василь Кондратюк.

«Перший поверх наш. Майстерня наша. Другий-третій жильці – приватна власність. Можу почати з історії і розказати вам, що будинок побудувався у 1961 році, в центрі міста. Побудувався він для чого, як будинок під творчу спілку. Тоді він належав колись художньому фонду СРСР. Через деякий період, коли розділився Радянський Союз, можу сказати, що тоді працював комбінат, салон «Наталі» при фонді, і була спілка. Зараз у нас працює тільки будинок художників, які підпорядковані спілці. Працює як комерційна організація. Тобто на статутний діяльності спілки, а ми проводимо виставки, як ви знаєте – виставки у нас безкоштовні. Обслуговуємо зал, офісні приміщення. Держава нам за це нічого не платить. Кожен рік ми складаємо план і проводимо виставки. Виставки у нас міняються десь через 2-3 неділі. У рік виходить 19-20 виставок, вони є як професіональні, так і групові, тематичні. Єдина творча організація області сьогодні. Нам досить важко через ситуацію в країні утримувати цей зал. Проте наша місія – виховувати молоде покоління, привити любов до прекрасного, до Батьківщини. Ось такі наші цілі», – зазначив Василь Кондратюк.

Зараз у Будинку художника триває виставка робіт відомих житомирських майстрів – Миколи Бутковського, Юрія Супрунчука та Юрія Дубініна.

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі