Місто

Директор КП «Парк» знайшов відремонтований туалет, який більше двох років був зачинений для житомирян

30 March 2016, 13:03

Як новий керівник комунального підприємства «Парк» планує працювати на посаді, чи є у нього стратегія розвитку парку імені Гагаріна та гідропарку і коли житомиряни зможуть побачити результати роботи, – запитати про все це до Володимира Шуста прийшли громадські активісти. Вони створили ініціативну групу і планують контролювати роботу комунального підприємства, бо занепокоєні тим, наскільки часто змінюються його керівники.

«Всі прекрасно розуміють, що якщо ось чехарда з директорами не заспокоїться і людині не дадуть нормально працювати, то фактично і питати нема з кого. Наш парк не блищить красою, не блищить якимись можливостями для дітей: нові гірки, атракціони. Ми хочемо навіть в якійсь мірі захистити вас від того, щоб вам дали просто можливість працювати», – сказав голова ініціативної групи Дмитро Тимофієнко.

«Без допомоги громади витягнути з такої ситуації, яка сьогодні склалася у парку Гагаріна і в гідропарку, буде дуже складно. Не секрет, багато з вас знає ті закиди на мою адресу, на моє політичне минуле. Ще тільки, коли почалися розмови про те, що я маю йти на парк, то вже деякі представники громадськості наступного дня були у кабінеті у Сухомлина, виламували двері, робили все можливе, щоб Шуста не призначили директором», – говорить директор КП «Парк» Володимир Шуст.

Він розповів, що у першу чергу має завдання – привести до ладу інфраструктуру гідропарку. А ще каже – за тиждень на посаді його вразило багато речей. І це не тільки літня естрада «Ракушка», яка після ремонту вкрилася пліснявою.

«Речі відкриваються дивні, сьогодні пішли на той бік парку Гагаріна, біля колишнього танцмайданчику стоять зачинені туалети. Я запитую, вони що не працюють? Відкрили туалети, я зайшов і ахнув: все з нуля, нова плитка, нові бачки, нові унітази – все супер. А чого ж він більше 2 років зачинений? А тому що десь на території є порив, ніхто його не шукає, де той порив, бо нема грошей – просто перекрили вентиль, туди не поступає вода, от на 2,5 роки закрили туалет», – каже Володимир Шуст.

У активістів – безліч пропозицій. Головна з яких – дати нове життя літаку ТУ-104, який десятиліттями був окрасою парку Гагаріна.

«Я вважаю, що необхідно скласти концепцію, при якій парк буде працювати цілий рік, буде приносити прибуток і не чекатимуть, що за зиму проїли, навесні починаємо заробляти. Один з таких об'єктів може бути літак», – говорить член ініціативної групи Сергій Намєснік.

«Я пропонував у цьому літаку, щоб він залишився і створити фотоекспозицію історії літакобудування і космічної техніки, які відтворюють історію, яка пов'язана з Житомиром», – сказав депутат Житомирської міської ради Геннадій Махорін.

Активісти наголошують – вони не лише контролюватимуть роботу підприємства, але й готові на волонтерських засадах допомагати у розвитку парків Житомира.

«Ми всі хочемо нову країну, хочемо щоб вона помінялася і цей парк помінявся. То може вже пора брати і міняти? Давайте по конкретним справам почнемо працювати разом», – сказав член ініціативної групи Віктор Камлук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі