Події

У Житомирському районі збираються арештувати земельну ділянку, де під виглядом будівництва водойми видобували пісок

7 April 2016, 10:35

У селі Улянівка Житомирського району екологи разом з СБУ припинили незаконний видобуток піску.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«4 квітня 2016 року неподалік с. Улянівка Житомирського району працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирській області спільно з працівниками спецпідрозділу Управління служби безпеки України виявили незаконний видобуток корисних копалин місцевого значення (піску) під виглядом будівництва водойми. Представлений проект будівництва не має позитивного висновку екологічної експертизи. Під час будівництва здійснюється незаконний вивіз грунтосуміші (піску). Видобутий пісок вивозиться вантажним автотранспортом за межі ділянки з метою подальшої реалізації», - інформують екологи.

Як повідомили Житомир.info в прес-службі Головного управління Нацполіції в Житомирській області, за даним фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 240 ККУ («Порушення правил охорони або використання надр»).

«Призначена і триває низка комплексних експертиз, проводяться слідчі дії. Слідчі ініціюють арешт земельних ділянок, на яких вівся незаконний видобуток піску. За результатами комплексних експертиз буде прийняте остаточне рішення», - прокоментувала Житомир.info співробітник відділу комунікацій ГУ НП в області Ольга Номерчук.

Як повідомляв Житомир.info, про незаконний видобуток піску в Улянівці під виглядом облаштування копанки у 2015 році говорила тодішня голова Житомирської районної ради Тетяна Парфентієва.

Фото прес-служби Державної екологічної інспекції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі