Місто

МФК «Житомир» дебютував у чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд

24 April 2016, 09:32

Заповнені трибуни та підтримка вболівальників – до Житомира врешті повернувся великий футбол. 23 квітня на стадіоні «Спартак» без перебільшень ніде було впасти яблуку. Привід неабиякий – нещодавно створений муніципальний футбольний клуб «Житомир» дебютував у Чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд сезону 2016. Попри те, що житомирський клуб поки грає серед аматорів, як міська влада так і обласна обіцяють підтримку новоствореній футбольній команді.

«Підтримка не тільки фінансова, хоча фінансово 2,5 мільйона гривень з бюджету міста виділено. Уже проголосовано і депутатами виділено. Сподіваюся, що восени, коли ми вийдемо до другої ліги, ми будемо грати на стадіоні «Полісся», який восени має бути відремонтований, повинен пройти сертифікацію і бути зданий в експлуатацію. І вже стадіон зможе прийняти тисячі житомирських уболівальників на матчах своєї команди. Зараз команда тренується в селі Березина на спортивній базі. І тут потрібно висловити подяку обласній адміністрації і обласній раді за ту підтримку, яку вони надають житомирському футбольному клубу», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Головним стадіоном, безумовно, свого часу стане відремонтований центральний стадіон «Полісся». Ви бачите якими темпами, саме за рахунок обласного бюджету і під прискіпливим контролем, йдуть роботи. В нас тут якраз приклад того, що ми не ділимо на область та місто. Заради спортивних досягнень, і заради того, щоб команда була, ми об’єднали зусилля», - розповідає заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута.

Житомирянин Володимир Гребьонкін – один з тих, хто відродив футбольний клуб «Верес» у Рівному. Чоловік розповідає: помітно, що житомиряни скучили за великим футболом і палко підтримують свою нову команду.

«Мені цікаво, яким чином відбувається футбол в Житомирі, бо я маю стосунок до відродження футбольного клубу «Верес» на Рівненщині. Я один з тих людей, які починали цю справу. І мені зараз дуже цікаво, як народ збирається. Я бачу, що в Житомирі так само скучили за футболом. І бачу, що ті консультації, які по «Вересу» ми надавали, вони в принципі є», - вважає радник голови Рівненської ОДА Володимир Гребьонкін.

Продовжуючи боротись до останньої хвилини ігрового часу житомиряни усе ж таки програють ФК «Мальнськ» з Рівненської області. Фінальний свисток головного арбітра фіксує рахунок 1:3. Головний тренер рівненської команди після матчу визнав, що житомиряни були достойними суперниками.

«Я думаю, що була гра на «зустрічних курсах». Можливо, дещо краще володіли м’ячем ми. Думаю, що заслужено після першого тайму перемагали. В другому таймі ми більше грали на утримання результату, нам вдалось його втримати і забити третій м’яч. Звичайно, ваша команда хороший суперник. Для нас це також дебют в аматорському футболі, перша гра серед аматорів, так само як і у МФК «Житомир», - каже тренер ФК «Малинськ» Олександр Цюх. 

Наші ж футболісти та тренерський штаб результатом незадоволені і вже готуються до наступного матчу.

«Трохи не вистачило, всього два тижні тренувалися перед грою. Не вистачило, звичайно, якихось фізичних якостей. Будемо тренуватися далі, я думаю наступна гра буде кращою, тому що сьогодні перша гра якось так. Старт дали, нещодавно зібралися і трохи важко було», - розповідає футболіст МФК «Житомир» Микита Омельянчук.

«Нам найголовніше, щоб відновилися ті футболісти, які отримали сьогодні травму, Діма Куделькін – це провідний захисник наш. Взагалі, парадоксально, що «поламалися» два футболісти захисної лінії», - каже помічник головного тренера МФК «Житомир» Сергій Гвоздь.

У наступному турі МФК «Житомир» зіграє з футбольним клубом «Гірник» з Львівської області. Житомиряни зустрінуться зі своїми суперниками 30 квітня на стадіоні «Спартак».

Фоторепортаж з матчу дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі