Місто

Студенти житомирського університету отримали перемогу в двох номінаціях Всеукраїнського фестивалю «Book fashion»

25 April 2016, 11:03

Студенти Житомирського державного університету імені Івана Франка здобули І та ІІ місце  на ІІ Всеукраїнському фестивалі  буктрейлерів і промороликів «Book fashion», який відбувся 23 квітня у Києві.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба ЖДУ імені Івана Франка.

«Першими свою нагороду – диплом ІІ ступеня – у номінації «Анімаційний буктрейлер» отримали франківки-першокурсниці спеціальності видавнича справа та редагування Дарина Шевченко та Юлія Глинчук, які під керівництвом викладача кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології Надії Миколаєнко зробили анімаційний ролик до дитячої Книги року ВВС–2013 «Хто зробить сніг» (Мар'яна Прохасько, Тарас Прохасько).

У номінації «Ігровий буктрейлер» за відеоролик до книги Михайла Пасічника «То – біла гарячка Росії» студенти-першокурсники спеціальності реклама та зв’язки з громадськістю Оксани Бацюн, Сергія Косюченка, В’ячеслава Куліковського під керівництвом доцента кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології Олени Свінціцької отримали диплом І ступеня», – йдеться в повідомленні.

«Це дуже круто! Молодці!», – прокоментувала нагородження франківців офіційний представник міжнародного фестивалю креативності Cannes Lions в Україні Ірина Кузнєцова.

Загалом у ІІ Всеукраїнському фестивалі буктрейлерів і промороликів «Book fashion» взяли участь понад 250 пізнавальних, творчих та креативних відеоробіт студентів.

«Роботи надходили з усієї України: Волині, Закарпаття, Поділля, Наддніпрянщини, Донбасу та Причорномор’я. Були заявки й з Кримського півострова. Лідерами за кількістю надісланих робіт цьогоріч стали номінації «Ігровий буктрейлер», «Презентаційний буктрейлер» та «Анімаційний буктрейлер». Також було презентовано трейлери до дитячої та розумної книги. Оцінювало роботи учасників фестивалю компетентне журі, серед членів якого й директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов і голова правління Всеукраїнської рекламної коаліції, президент Київського Міжнародного фестивалю реклами, офіційний представник міжнародного фестивалю креативності Cannes Lions в Україні Ірина Кузнєцова», – повідомила прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info,  влада Житомира нагадує про конкурс на кращий відеоролик до Дня міста: сценарії приймають до 1 травня.

Фото та відео прес-служби ЖДУ імені Івана Франка

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі