Місто

Гендиректор ТРЦ «Глобал UA» вважає, що мер Житомира перешкоджає будівництву спорткомплексу через власні бізнес-інтереси

26 April 2016, 16:05

На цьому пустирі біля парковки торгово-розважального центру «Глобал UA» вже мав працювати будівельний супермаркет та спортивний комплекс з басейном. Дозволи на будівництво отримали ще в лютому 2014 року, але розпочати будівництво не можуть і досі.

«Якраз в цей момент почалася війна, закінчився Майдан, розстріляли Небесну Сотню, почався обвал гривні. І в таких умовах реалізовувати проект було доволі ризиковано. У вересні 2015 року власники комплексу вирішили повернутися до реалізації цього проекту, але мали бажання його реалізовувати разом. Добудувати вже в комплексі всю цю територію, добудувати ще 8 тисяч квадратних метрів, по концепції вона була запланована. Але дозвіл в нас був на фітнес-центр, а на будівельний центр дозволу не було, ми почали процедуру – нам тричі відмовили», – розповідає Генеральний директор ТРЦ «Глобал UA» Микола Бірюченко.

Зрештою, не зважаючи на потенційні збитки, інвестор вирішив збудувати лише частину комплексу – спортивний центр, але і цього йому робити не дозволили.

«Взагалі за нашою спиною, знову по-тихому, це питання виноситься на виконком і всі голосують, щоб нам, з порушенням всіх законів, які сьогодні існують, скасували містобудівні умови і обмеження на цей об’єкт, документ трирічної давнини, виданий ще 15 квітня 2013 року. Як треба люто боятися конкуренції для свого «ФОКу», щоб з порушенням всіх цих законів України і наказів Мінрегіонбуду взяти і заблокувати проект реалізації будівництва фітнес-центру з басейном. Я б сказав, що це плювок в інтереси житомирян, тому що я бачу тут власні бізнесові інтереси в бізнес-групи Сухомлина-Рабіновича», – вважає Микола Бірюченко.

Рішення виконавчого комітету керівництво комплексу «Глобал UA» оскаржуватиме у суді, а також збиратиме підписи про недовіру місцевій владі та особисто міському голові.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі