Суспільство

У Житомирській області через психологічні проблеми і низькі зарплати роботу знаходять лише 10% АТОшників

26 April 2016, 16:18

У Житомирській області середній рівень працевлаштування демобілізованих бійців складає 10%.

Про це Житомир.info повідомив відділ інформаційної роботи Житомирського обласного центру зайнятості.

«За час проведення АТО до центрів зайнятості Житомирської області у пошуках роботи звернулися 1993 демобілізованих військовослужбовці, які брали участь в антитерористичній операції. З них працевлаштовані 322 особи. Середній рівень працевлаштування демобілізованих бійців в області – на рівні 10%», - інформують фахівці центру зайнятості.

Спеціалісти центру зазначають: на готовність АТОшників приступити до роботи впливають як психологічні проблеми, що виникли після участі у бойових діях, так і відсутність вакансій з рівнем заробітної плати, який відповідав би рівню їхнього грошового забезпечення в період служби.

«Середній розмір оплати праці по області в розрахунку на вакансію у січні-березні склав трохи більше 1900 грн. До того ж, 80% усіх вакансій зосереджені у міських центрах зайнятості, а значна кількість бійців була мобілізована саме з сільської місцевості, де обмаль пропозицій роботи і подекуди відсутні працедавці», - відзначають в інформаційному відділі.

За інформацією ЖОЦЗ, у 2016 році послугами центрів зайнятості області скористалися 1687 демобілізованих військовослужбовців, з яких 351 звернувся за допомогою у працевлаштуванні у нинішньому році, решта 1336 – у 2015-му.

«Темпи працевлаштування воїнів АТО на Житомирщині цього року суттєво пожвавились: за неповні чотири місяці до роботи приступили стільки ж захисників території держави, як в цілому у 2015 році – 161. Серед  працевлаштованих цього року найбільше мешканців Житомира, Бердичева і Новограда-Волинського та відповідних районів, а також Романівського й Олевського районів», - інформує центр зайнятості.  

Наприклад, в Олевському центрі зайнятості допомогли влаштуватись кожному четвертому «атошнику», Романівському - кожному п’ятому, Любарському та Житомирському підшукали роботу кожному шостому учаснику АТО. Четверо бійців отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для втілення власної бізнес-ідеї. За даними на 22 квітня 2016 року, 1246 військовослужбовців продовжують отримувати послуги служби зайнятості.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 січня 2016 року кількість зареєстрованих безробітних в області становила 21,5 тисячі осіб, у їх числі - 1306 демобілізованих учасників АТО. У січні 2016 року в Житомирі, як і в Кіровограді, Сумах та Полтаві, зареєстрована найменша кількість вакансій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі