Місто

Вперше у Житомирі відбудеться масштабний форум роботодавців з виставкою на Михайлівській

4 May 2016, 13:03

20 травня вперше у Житомирі пройде масштабний форум роботодавців та ярмарок вакансій.

Про це Житомир.info розповів начальник департаменту економічного розвитку Микола Костриця.

«Це вперше відбувається в Житомирі. Ідея дуже проста: у нас навчальні заклади, бізнес і влада, всі живуть в паралельних світах. Навчальні заклади кажуть, що «ми готуємо класних фахівців», але чомусь вони потім безробітні. Роботодавці кажуть – «немає кому працювати». А ми тут виступаємо,  як посередники, яким треба звести і тих й інших, щоб були взагалі робочі місця, щоб були податки, і люди залишалися жити в Житомирі. Від форуму очікуємо побудову діалогу між освітніми закладами, бізнесом і владою, і визначення стану, хто нам сьогодні потрібен, а хто нам потрібен через 5-10 років, як готувати фахівців, де їх працевлаштовувати, і яка роль кожної сторони у цьому процесі. Сам захід буде складатися з двох частин: форум роботодавців, дискусії у міській раді з 11 до 13.00, а друга частина з 13.00 і до вечора на Михайлівській. Це буде виставка освітніх закладів, пропозиції, можливості, і виставки компаній Житомира. Вони презентуються себе, свої компанії, і ті робочі місця, які вони пропонують», – розповів у коментарі Житомир.info Микола Костриця.

На сайті Житомирської міської ради зазначається, що у плані форуму буде діалоговий майданчик для обговорень актуальних проблем, можливостей та викликів, що стоять перед системою навчання та ринком праці Житомира, виставка підприємств, навчальних закладів, ярмарок вакансій, майстер-класи для студентів та абітурієнтів по вдалому вибору фаху, роботи, проходженню співбесіди.

«Наша мета – об’єднати роботодавців і навчальні заклади. Щоб роботодавці показали, які у них є вакансії, поділилися своїми проблемами, презентували себе. Навчальні заклади і центри зможуть показати свої освітні можливості, проінформувати про свій заклад, залучити абітурієнтів. Житомирянам також буде цікаво подивитися на місцевого виробника, підприємства, навчальні заклади», – зазначив заступник міського голови Матвій Хренов.

Важливими завданнями форуму є налагодження тісної співпраці та ділових контактів учасників, відкриття нових перспектив для реалізації спільних проектів.

На захід запрошуються підприємства міста, ВНЗ, коледжі, профтехучилища, центр зайнятості, кадрові агенції, жителі міста.

Організатором заходу виступає департамент економічного розвитку Житомирської міської ради. Контактні особи для реєстрації та уточнення подробиць:

навчальним закладам – Юлія Сікан, 48-11-94, y.p.sikan@gmail.com,

підприємцям – Наталія Кравченко, 48-12-03, n.v.kravchenko.zt@gmail.com

Як повідомляв Житомир.info, житомирська влада запрошувала підприємців на безкоштовний семінар щодо співпраці з Німеччиною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі