Культура

На житомирському університеті хочуть встановити барельєф Володимира Шинкарука

12 May 2016, 13:23

На житомирському університеті ім. І. Франка хочуть встановити барельєф професору, автору і виконавцю власних пісень Володимиру Шинкаруку.

Про це Житомир.info розповіла донька Володимира Шинкарука Ірина.

«Робота розпочалася давно, ще на початку 2015 року. Ініціатором створення і встановлення барельєфу стала вчена рада університету ім. І. Франка. Це вже другий варіант барельєфа, тому що Василь Іванович познайомився з батьком в останні роки його життя. Я рада, що він погодився робити барельєф. Ми плануємо, що до Дня народження, до початку фестивалю «Пісенний Спас» ми зробимо відкриття, він буде встановлений на 4 корпусі університету, на філологічному факультеті. Ми почали більш активну підготовку до фестивалю і хотілось би, аби якісь потенційні конкурсанти почули цю інформацію, долучалися. Ми навіть розробили сайт (www.pisennyispas.com), але він ще не завершений», – розповіла Ірина Шинкарук.

Як повідомляв Житомир.info, 6 грудня 2014 року після тяжкої хвороби помер відомий житомирянин Володимир Шинкарук. Більше тисячі людей прийшли до театру, щоб попрощатися з почесним громадянином Житомира Володимиром Шинкаруком.

Фото зі сторінки ВКонтакті Ярослави Гапонової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі