Місто

Учителя-полковника, голову військової родини з Житомира хочуть відзначити Премією Верховної Ради

15 May 2016, 17:28

Учителя предмета «Захист Вітчизни» Житомирської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів №15 Андрія Максименка можуть удостоїти Премії Верховної Ради України.

Проект рішення Житомирської обласної ради «Про клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України Максименку А.І.» від 13 травня розміщений на офіційному веб-сайті облради.

«Порушити перед Верховною Радою України клопотання про присудження Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів Максименку Андрію Івановичу, вчителю предмета «Захист Вітчизни» Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №15, за особливі успіхи в навчанні та вихованні молодого покоління, багаторічну сумлінну працю, творчий підхід до організації навчально-виховного процесу з дітьми, впровадження інноваційних технологій та активну громадянську позицію», - йдеться в документі.

Згідно з Постановою Верховної Ради, премія Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних  навчальних закладів виплачується в розмірі 20 тисяч гривень.

В автобіографії на власній інтернет-сторінці Андрій Максименко пише, що він народився у 1960 році, одружений, має три вищих військових освіти та військове звання – полковник.

«Після закінчення служби у Збройних Силах України  продовжую виховання майбутніх захисників Вітчизни. Маючи за плечима три вищі освіти у військово-навчальних закладах, досвід управління частинами та з’єднаннями Збройних Сил, десантування особового складу та військової техніки з літаків ВТА, особисто виконані 186 стрибків з парашутом, досвід виконання різноманітних спеціальних завдань, я просто зобов’язаний бути корисним нашій державі», - пише Максименко.

В «Автопортреті учасника» конкурсу «Учитель року», розміщеному на сайті Міністерства освіти і науки України, педагог зазначає, що його дружина - військовослужбовець Високомобільних десантних військ, служить у Збройних Силах. Подружжя має двох дітей: 27-річного сина Богдана та 20-річного Андрія. Старший син виконує завдання в зоні проведення АТО, молодший – курсант п’ятого, випускного курсу Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова.

Кандидат на присудження премії пише, що він - керівник методичного об’єднання вчителів предмета «Захист Вітчизни» міста Житомира, учителем предмета «Захист Вітчизни» працює сьомий рік, і це для нього не просто професія і продовження військової справи.

«Школою я живу: бо життя і школа – для мене поняття нероздільні. До учнів іду із задоволенням, бо там на мене чекають діти, не чужі – мої», - зазначає педагог.

На власній інтернет-сторінці Андрій Максименко повідомляє, що веде активний здоровий спосіб життя, має трьох домашніх улюбленців. Любить фотографувати, рибалити і збирати гриби. Подобається робота за комп’ютером, але не іграшки в Інтернеті. Самостійно намагається освоювати нові програми, що «дає змогу більш ефективно використовувати комп’ютерні технології під час проведення занять».

Житомирська школа №15 (вул. Максютова) - заклад військово-спортивного профілю в старших класах.

Як повідомляв Житомир.info, Максименко Андрій Іванович став переможцем обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» у номінації «Захист Вітчизни». 

Андрій Максименко. Усі фото - з персонального сайту вчителя

На конкурсі "Вчитель року-2016"

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі