Влада

Ми вже перейшли межу декомунізації, - голова Житомирської облради Лабунська

26 May 2016, 14:45

Своє ставлення до боротьби з комуністичною символікою, яку ведуть житомирські активісти, висловила голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська 26 травня під час свого звіту за півроку роботи.

«Ми кажемо про Європу, а я щось у Європі не бачила, щоб з пам'ятниками воювали. Ладно з пам'ятниками, але я вам хочу сказати, що ми вже перейшли межу декомунізації. І коли сьогодні молоді люди б'ються з бабусями і дідусями, тому що портрет Сталіна десь там стоїть, ну бабусі цінність, ну вони ж тихенько сидять. Є закон, який гарантує і я радикально не заявляла свою позицію, хоча я маю на це багато прав, більше ніж дехто, тому що мої батьки ніколи не були членами комуністичної партії, тому що мої діди і бабусі були в Гулазі, вони переслідувалися тією владою. Моя мама була кращою студенткою юридичного факультету, яку пам'ятають і сьогодні, але вона не вступила в партію, тому що вона пам'ятала, що було тоді. А в 70-х роках це було по-іншому і вона - краща студентка, отримала вільний диплом і довго не могла влаштуватися на роботу», - сказала Анжеліка Лабунська.

Також вона розповіла, що готова стати на захист людей похилого віку, які зазнають утисків через своє комуністичне минуле.

«Я вчора була в Андрушівці, вручала відзнаку «Честь і гідність Житомирщини» одній поважній людині, який багато років віддав служінню Україні, місту Андрушівка, району Андрушівському. Коли він вийшов на трибуну і в нього текли сльози очима, і він мені сказав, що Анжеліка Вікторівна, я Вам дякую за офіційну відзнаку, що Ви в такий тяжкий час не побоялися мене «бувшого» прилюдно нагородити. Так от я вам, мої шановні, хочу сказати, якщо ви думаєте, що я дозволю вам довести людей похилого віку до такого стану, вони бояться по вулицям ходити. Людина 86 років плаче. Я тепер заявляю свою офіційну позицію, що поки я - голова обласної ради, таких ганебних переслідувань людей похилого віку більше не буде. І  я перша стану на їх захист. Якщо для них 9 травня - це свято, то для мене це також свято. Тому що у мене діди воювали, мене на парад возили, вони мають право на свою думку. Все тільки в межах закону. Я сама буду писати заяви про порушення кримінальних справ, якщо я буду бачити такі речі, коли молоді люди з бабусями на костилях б'ються. Мені за вас соромно», - зазначила Анжеліка Лабунська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі