Економіка

У Житомирській області «ділки» відмили 35 млн грн

1 June 2016, 11:46

З початку 2016 року в Житомирській області виявлено 8 фактів «відмивання» доходів на 35,3 млн грн.

Про це повідомляють у відділі боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Житомирській області.

«До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 8 кримінальних правопорушень за предикатними злочинами (ст.191, 364 Кримінального кодексу України) на загальну суму 35,3 млн грн. Протягом аналогічного періоду минулого року таких злочинів, що передують відмиванню доходів, було також 8, але сума була утричі меншою –  8,4 млн. грн)», - інформує відділ.

До ЄРДР було внесено два факти легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 209 КК України) на загальну суму 1,5 млн грн (в аналогічному періоді 2015 року таких фактів зафіксовано не було). У межах кримінальних проваджень накладено арешт на майно та кошти на загальну суму 15 млн грн.

Зокрема, податківці повідомляють про розпочате кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального Кодексу України за фактом вчинення протиправних дій посадовими особами державного підприємства та ТОВ «В», які у ході виконання робіт за кошти державного бюджету розтратили та привласнили бюджетних коштів в сумі понад 20 млн грн.

«З метою приховування незаконного походження товарно-матеріальних цінностей та легалізації коштів, одержаних внаслідок завищення їх вартості, посадові особи товариства відобразили їх придбання через ланцюг «транзитних» та «фіктивних» підприємств. На даний час проводиться досудове розслідування», - інформує прес-служба податкової.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно співробітники податкової міліції Житомирської області викрили і припинили діяльність конвертаційного центру з обігом понад 660 мільйонів гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі