Влада

Житомирян просять не поспішати платити за газ: Міненергетики вважає перерахунок незаконним

2 June 2016, 12:26

Перерахунок вартості газу газопостачальними компаніями в період дії скасованої Постанови №237 та виставлення побутовим споживачам додаткових рахунків є незаконним, оскільки це є подвійною оплатою.

Про це йдеться в офіційному листі-відповіді Міністерства енергетики та вугільної промисловості України на звернення народного депутата від Житомира Борислава Розенблата з приводу роз’яснення методики нарахування обсягів споживання газу в разі відсутності лічильника.

25 квітня 2016 року Борислав Розенблат направив депутатське звернення на адресу Кабінету Міністрів України, в якому приходить до висновку, що правове регулювання встановлення обсягів споживання природного газу в разі відсутності газових лічильників відсутнє, як і відсутні правові підстави для перерахунку обсягів використаного газу на час дії визнаної судом незаконною постанови КМУ.

У відповіді Міністерства вказано, що у зв’язку із скасуванням Постанови №237 Нацкомісія рекомендувала постачальникам газу утриматись від виставлення побутовим споживачам рахунків з донарахуванням обсягів спожитого природного газу минулих періодів.

«Перерахунок вартості природного газу, пов”язаного із здійсненням перерахунку обсягів спожитого природного газу у період дії скасованої Постанови №237, та виставлення побутовим споживачам природного газу додаткових рахунків (ПОДВІЙНОЇ ОПЛАТИ), є НЕЗАКОННИМ та призведе до порушення прав побутових споживачів природного газу, зростання соціальної напруги у суспільстві, неузгодженості дій між Оператором газорозподільної системи та постачальником природного газу. 26 квітня 2016 року своїм листом Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, рекомендувала постачальникам природного газу утриматись від незаконних дій, пов"язаних з виставленням побутовим споживачам рахунків, в яких зазначаються донарахування обсягів спожитого природного газу минулих періодів у зв’язку із скасуванням Постанови №237», - йдеться у відповіді Міненергетики.

У громадській приймальні Борислава Розенблата зазначають, що на адресу приймальні надійшло багато звернень стосовно оплати за газ. Люди не знають, як правильно оплачувати рахунки, якщо вони не мають газових лічильників. 

Юристи приймальні готові надавати споживачам безкоштовні консультації громадянам з приводу проблем, пов"язаних з перерахунками за газ, та інших питань.

Приймальня розміщена за адресою: майдан С.П.Корольова, 3/14 в Житомирі, кабінет №103 (юридична консультація). Дні прийому - понеділок-п"ятниця з 10-00 до 16-00 без перерви, тел. 093-004-00-01.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно влада пояснила житомирянам, як не платити за ненадані житлово-комунальні послуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі