Влада

Житомирський губернатор проїхався дорогами області: Проблем більше, ніж позитиву

4 June 2016, 10:12

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський проінспектував автодороги області.

Про це 3 червня повідомила прес-служба ОДА.

«Протяжність доріг, які сьогодні проїхав керівник області, – більше 620 км. Разом з начальником управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Романом Крисюком оглянули трасу «Житомир-Виступовичі» до Овруча, проїхали по трасі «Київ-Чоп», далі через Новоград-Волинський, Баранівку, Залужне, Романів, Чуднів, Любар, Бердичів», - йдеться у повідомленні.

Мета поїздки Машковського – побачити, що зроблено та що потрібно ще зробити, чи якісно виконані поточні роботи.

«Звичайно, проблем більше, ніж позитиву. Якщо брати, наприклад, трасу «Житомир-Виступовичі», то стан її задовільний. Там зроблений ямковий ремонт, продовжують виконуватися певні роботи, і дійсно видно, що на ній працювали. Але дуже складний відрізок від Коростеня до Овруча. Також дуже проблемна дорога Шепетівка-Васьковичі, де потрібно робити капітальний ремонт. Зараз ми шукаємо можливості, щоб вирішити проблеми з недостачею коштів. По-перше, плануємо розробити обласну Програму і внести її на розгляд наступної сесії обласної ради, щоб залучити кошти з обласного бюджету. Сподіваємося, що і місцеві бюджети долучаться. Якщо вдасться залучити кошти місцевих бюджетів, то з’явиться можливість отримати додаткові гроші з державного бюджету на умовах співфінансування», - розповів Сергій Машковський.

Більше 2 тис. кв. м необхідно охопити ямковим ремонтом. На цей рік облавтодору передбачено 103 млн грн, а потреба – близько 170 млн грн. Це на ямкові ремонти, експлуатаційне утримання доріг, покоси, оплата за освітлення, прибирання сміття тощо.

Проте цього року Житомирська область отримає ще 84 млн грн на поточний ремонт. За ці кошти буде проведено ремонт траси державного значення М-21 Житомир-Могилів-Подільський. На даному шляхопроводі передбачено облаштування зовнішнього освітлення і влаштування першого шару асфальтобетонного покриття. Також буде відремонтовано три мости на автодорозі державного значення Н-03 Житомир-Чернівці та планується завершити будівництво мостів в с. Старики Коростенського району та с. Осикове Бердичівського району.

«На нас покладено завдання зробити ремонт доріг – і ми маємо його зробити. Будь-які причини не працювати – це не аргумент. Потрібно спільно шукати вихід. Іншого шляху немає», – наголосив керівник області.

Фото з сайту ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі