Культура

У Житомирі презентували фільм-реквієм «Іловайськ. Лицарі неба»

8 June 2016, 09:23

7 червня у Житомирі презентували  документальний фільм «Іловайськ. Лицарі неба». Стрічка була створена за документальними матеріалами та свідченнями очевидців.

«Для мене це Україна в мініатюрі. Україна, яка втрачає найкращих, Україна, яка бореться, Україна, яка не здається, яка оплакує, але все ж таки йде вперед. Це тільки маленька сторінка того, що відбувалося в Іловайську. Акцент тут іде саме на «Дніпро-1», на хлопців, які загинули. Не треба думати, що в цьому фільмі ми розкриваємо тему Іловайська, знаходимо винних в цій трагедії. Це фільм-реквієм. Це була наша найголовніша мета як авторів», - розповіла режисер фільму Катерина Стрельченко.

На презентації фільму був і колишній керівник полку «Дніпро-1», а нині очільник ГУ Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

«Без втрат неминуча війна, але враховуючи те, що було підло розстріляно російськими регулярними військами, то цих втрат можна було уникнути. Люди мають іншим поглядом поглянути на ту трагедію, яка зараз проходить на сході України. Якщо зараз немає таких втрат, які були у 2014-у році, то це не значить, що війна закінчилася. Вона закінчиться, коли повернеться останній боєць. Вона закінчиться, коли буде звільнено Крим та схід України. Це ще не кінець», - вважає  В’ячеслав Печененко.

Фільм можна буде безкоштовно переглянути у кінотеатрі «Україна» 11 та 12 червня о 21:00.

 

  

 

 

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі