Влада

На Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро від Житомирської області їдуть четверо спортсменів, - Гресь

8 June 2016, 12:39

На ХХХІ Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) Житомирську область представлятимуть чотири спортсменки.

Про це на засіданні робочої групи з питань підготовки спортсменів до Олімпійських ігор в Житомирській облдержадміністрації 8 червня повідомила начальник управління сім'ї, молоді та спорту ЖОДА Світлана Гресь.

«На сьогодні Житомирська область має 3 ліцензії. Це Марія Шаталова і Наталія Лупу (легка атлетика) та Єлістратова Юлія (триатлон). Буквально сьогодні я спілкувалася з тренером та головою Всеукраїнської федерації з велоспорту, яким було підтверджено, що наша Тетяна Рябченко з Малина має 99% на отримання ліцензії. Я розумію, що найближчими днями це може бути оголошено на сайті Міністерства, і ми, по суті, на сьогодні маємо 4 ліценції», - розповіла Гресь.

Також начальник управління повідомила, що 16 березня минулого року в НОК було підписаний документ про участь України в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, яка відбудеться з 5 по 21 серпня 2016 року. Участь в Олімпіаді візьмуть 10500 спортсменів з 206 країн світу. Протягом 17 днів розігруватимуться 306 комплектів нагород зі 41 спортивної дисципліни. Від України до Бразилії поїдуть 12 спортсменів.

Світлана Гресь також повідомила, що управління вже звернулося до Житомирської облради з листом-проханням надати додаткові кошти для забезпечення учасників олімпіади. 

«Минулою сесією нам було виділено 302500 гривень для навчально-тренувальних зборів та інші потреби спортсменів», - сказала вона.

На зборах в ОДА також була присутня житомирська триатлетка Юлія Єлістратова, яку посадовці привітали квітами з черговою перемогою на етапі чемпіонату Європи в Лісабоні, який відбувся 28 травня цього року.

Як повідомляв Житомир.info, Юлія Єлістратова офіційно кваліфікувалася на Олімпійські Ігри 2016 року, які відбудуться в столиці Бразилії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі