Місто

Ефективне лікування хронічного циститу в Житомирі

9 June 2016, 09:01

У той час, як у чоловіків хронічний цистит, як правило, має вторинну природу, тобто є проявом іншого захворювання (найчастіше простатиту, доброякісної гіперплазії пара уретральних залоз – аденоми простати), то у жінок він є одним з найчастіших, самостійних урологічних захворювань.

Це підтверджується тим фактом, що в молодому віці на цистит хворіють переважно жінки, тоді як у старшому віці (коли прогресують вищевказані хвороби), чоловіки з циститом потрапляють до лікаря набагато частіше, - розповідає Васьков Костянтин Сергійович, кандидат медичних наук, лікар уролог медичного центру «Оксфорд Медікал Житомир».

Чому виникає цистит?

Той факт, що цистит «віддає перевагу» жінкам, насамперед, пояснюється особливостями їх анатомії – короткою та широкою уретрою (сечовипускальним каналам), безпосереднім сусідством сечового міхура зі статевими органами та прямою кишкою.

 В таких умовах сечовий міхур часто підпадає під вплив негативних факторів зовнішнього середовища: переохолодження та переходу запальних процесів зі статевих органів на міхур.

Ситуацію обтяжують носіння невідповідної розміру та сезону білизни, а також поширена серед жінок звичка несвоєчасного випорожнення сечового міхура.

Перелік причин хронічного циститу доповнює гоління зони бікіні, що, на думку багатьох фахівців, призводить до зниження місцевого імунітету, і тим самим сприяє виникненню та підтримці хронічних запальних процесів статевих органів.

Додаткову лепту вносять у ці обставини вагітність та клімактеричний період життя жінки. Список причин стабільно доповнюють шкідливі кулінарні вподобання та недотримання правил інтимної гігієни.

А стреси, екологічні чинники? А самолікування з побічною дією неконтрольовано застосованих фармацевтичних засобів?

Коли прийняти усе це до уваги, то стає зрозумілим, що хронічний цистит – швидше прикра закономірність, ніж несподіванка.

У чому небезпека хронічного циститу?

До яких наслідків може призвести недостатньо лікований цистит? До його прогресування та розвитку ускладнень.

 Об’єктивно це проявляється в усе частіших періодах загострення. З часом втрачається здатність утримувати сечу навіть при найменших фізичних навантаженнях (сміху, кашлі), що згодом призводить до стійкого нетримання та постійного неконтрольованого витікання сечі.

Розвиваються органічні зміни з боку слизової оболонки та інших анатомічних структур сечового міхура. Відбувається стійке переродження тканин, яке має характер незворотних змін і в усьому світі класифікується як передраковий стан.

Щоб цього не сталося, цистит обов’язково потрібно лікувати.

Якщо Ви маєте ці симптоми, не відкладайте візит до лікаря. В клініці «Оксфорд Медікал Житомир» висококваліфіковані спеціалісти та сучасне обладнання нового покоління.

Лікування має передбачати, врахувати усі фактори, провокуючі захворювання та усунути причини, які заважають процесу одужання.

У комплексі мають бути застосовані антибактеріальні (з попередньо визначеною чутливістю виявлених збудників) засоби, антиоксиданти, вітаміни, фізіопроцедури, імуномодулятори, дієта, фітотерапія. Нерідко виникає необхідність в місцевому лікуванні у вигляді інстиляцій, блокад тощо.

Не слід забувати про санацію в організмі вогнищ хронічної інфекції  (наприклад, карієсу, тонзиліту та інших).

Щоб позбутися циститу раз і назавжди – звертайтеся до урологів медичного центру «Оксфорд Медікал Житомир» за телефоном (0412) 55 22 55. Адреса: м. Житомир, вул. Черняховського, 4.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі