Події

Я обернувся і кажу людям: тікайте! - священик про пожежу в церкві Андрушівського району

15 June 2016, 09:10

Пожежа у Свято-Дмитрівській церкві у селі Яроповичі Андрушівського району Житомирської області 13 червня розпочалася під час ранішнього богослужіння.

Про це повідомляє Житомирська хвиля з посиланням на настоятеля храму отця Олександра.

«О 9 годині ранку ми прийшли на молебень, почали молитися, було три прихожанки. Під час молебню почули чи то стук якийсь, чи то грюкіт, ніби щось впало. Я завершив читання, і одна з прихожанок каже: «Батюшка, подивіться, там щось у вівтарі, щось там стукнуло». Я підходжу до вівтаря, відкриваю праві врата, дверцята, і вже в цей момент вогонь пішов. Руку обпалив, коси, обладунок. Я обернувся і кажу людям: «Тікайте!», - розповів батюшка

Церква збудована на честь великого мученика Дмитра, за одними даними, у 1851, за іншими – у 1865 році, належить до Української Православної Церкви Московського патріархату, - інформує Житомирська хвиля.

До рятувальників в Андрушівку сигнал про пожежу надійшов о 9.50, причому від диспетчера з Попільні, каже начальник Андрушівського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області Микола Кобилинський.

«Диспетчеру в Попільню повідомив місцевий житель, так як зона покриття мобільного оператора попадає краще на Попельню, і попільнянський диспетчер передав уже повідомлення на п’яту державну пожежно-рятувальну частину міста Андрушівка. Одразу караул виїхав на місце пригоди в село Яроповичі. По прибуттю на місце події було видно, що горить церква і вона повністю вся охоплена полум’ям», - розповів чоловік.

Причини пожежі ще з’ясовують.

Як повідомляв Житомир.info, 13 червня в селі Яроповичі Андрушівського району Житомирської області згоріла дерев’яна церква.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі