Місто

У яких аптеках Житомира обслуговуватимуться пільговики

17 March 2008, 08:30

З метою забезпечення пільгових категорій населення медикаментами, виконавчий комітет міської ради поклав обов’язки з медикаментозного забезпечення пільгових категорій населення  на аптеки:

1.1.    КП “Аптека “Ветеран” (по Корольовському райну), КП “Аптека №203”(по Богунському району) - осіб, яким передбачено  безоплатний відпуск лікарських засобів згідно із Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

1.2.    КП “Аптека №180” (по Богунському району), КП “Аптека №200” (по Корольовському райну):

1.2.1.осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною відповідно до Закону України “Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні”; а також почесних громадян міста Житомира;

1.2.2.пенсіонерів з числа колгоспників, робітників, службовців, які одержують пенсію за віком, по інвалідності та у разі втрати годувальника в мінімальних розмірах  /за винятком осіб, які одержують пенсію на дітей у разі втрати  годувальника/;

1.2.3.інвалідів І і ІІ груп внаслідок трудового каліцтва, професійного або загального захворювання;

1.2.4.інвалідів з дитинства І та ІІ групи;

1.2.5.осіб, реабілітованих відповідно до Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні”, які стали інвалідами внаслідок репресій або є пенсіонерами;

1.2.6.осіб, нагороджених знаком “Почесний донор України” та “Почесний донор СРСР” відповідно до Закону України “Про донорство крові та її компонентів”.

1.3.    Дитяче населення, яке мешкає на території Корольовського району м. Житомира - ППф “Санітас”, Богунського району м. Житомира - КП “Аптека №209”

1.3.1.дітей віком до 3-х років;

1.3.2.дітей віком від 3-х до 6 років;

1.3.3.дітей-інвалідів віком до 18 років;

1.3.4.дітей віком до 18 років, які страждають на захворювання, котрі зазначені в додатку 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 17.08.98 №1303 “Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань”.

1.4.    КП “Аптека №182” (по Корольовському райну), КП “Аптека №209” (по Богунському району)  - хворих на цукровий діабет і які потребують лікування інсулінами імпортного виробництва.

1.5.Жителів Богунського району м. Житомира, які хворіють на цукровий діабет і потребують лікування інсулінами вітчизняного виробництва - КП “Аптека №200”, жителів Корольовського району – КП “Аптека №218”.

1.6.    КП “Аптека №200”:

1.6.1.хворих на нецукровий діабет,

1.6.2.дівчат-підлітків і жінок з протипоказаннями вагітності, а також жінок, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, засобами контрацепції відповідно до  Постанови Кабінету Міністрів України від 13.09.95 №736 “Про Національну програму планування сім’ї”.

1.7.    КП “Аптека № 127”:

1.7.1.хворих на психічні захворювання  /інваліди І та ІІ груп, а також хворих, які працюють в лікувально-виробничих  майстернях психоневрологічних і психіатричних закладів/;

1.7.2.хворих на шизофренію, епілепсію, хворобу Паркінсона.

1.8.    КП “Аптека №204”:

1.8.1.хворих на системні, хронічні, тяжкі захворювання шкіри, системний гострий вовчак, пухирчатку, сифіліс.

1.8.2.осіб, зазначених в додатку 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 17.08.98 №1303, у яких є захворювання шкіри.

1.9.    КП “Аптека №200” (по Корольовському райну), КП “Аптека №180” (по Богунському району) - хворих на ті захворювання, які зазначені в додатку №2 Постанови Кабінету Міністрів України від 17.08.98 №1303 “Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань” крім тих, які вказані в п.1.4.-1.8. даного рішення.

1.10. КП “Аптека №208” - осіб, яким передбачено безоплатний відпуск лікарських засобів згідно із Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” та хворих на цукровий діабет, яким  передбачено безоплатний відпуск лікарських засобів згідно із Законом України “Про статус і соціальних захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі